Kadına Yönelik Şiddet Günü Kapsamında Film Gösterimi Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜHEK) tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Günü” kapsamında film gösterimi etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür Merkezinde düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Emine Dinçer, CÜHEK Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Semra Kocataş ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Hemşirelik Kulübü Başkanı Muhammed Raşid Çaylak yaptığı açış konuşmasında, “ Kadın ve erkek toplumsal hayatı biçimlendiren temel unsurlardır. Zaman içinde toplumsal yapıdaki değişim ve gelişmeler sonucunda kadın ve erkek ilişkilerinde de değişimler yaşanmıştır. Kadınların şiddete karşı tutumları içinde bulundukları durumun farkına varmaları ve bu durumun değişmesi için mücadele etmeleriyle birlikte yeni fikir akımları çeşitli teoriler ve toplumsal hareketler ortaya çıkmıştır. Bunlardan birisi de 25 Kasım Kadına Şiddetle mücadele günüdür.” dedi.

CÜHEK Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Semra Koçataş ise, “ Dünya genelinde çok yaygın bir sorun olan kadına yönelik şiddeti önlemek için Birleşmiş Milletler Örgütü 1999 yılında 25 Kasım’ı kadına yönelik şiddetle mücadele günü olarak ilan etmiştir. Kadına yönelik şiddet kadına karşı işlenen şiddet eylemlerini içermekte ve kadının insan haklarını ihlal etmektedir. Günümüzde hâlen kadınlar ve kız çocukları siyasal, ekonomik, sosyal, psikolojik, sözel, cinsel ve fiziksel şiddetin çeşitli biçimlerine maruz kalmaktadır. Bu nedenle kadına yönelik şiddet küresel bir sağlık sorunudur.” ifadelerini kullandı.

Program kadına yönelik şiddet içeren kısa film gösterimiyle sona erdi.



Haber Tarihi : 29.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER