Beş Başlı Dijital Mikroskop Hizmete Alınarak, Esin Yıldız Toplantı Salonu Açıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Patoloji bölümünde beş başlı dijital görüntü sağlayan mikroskop cihazı hizmete alınarak, toplantı salonuna rahmetli Prof. Dr. Esin Yıldız’ın adı verildi.

 

Gerçekleştirilen açılışa; SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Sekreter Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ve hastane personeli katıldı.

 

Rektör Yıldız, yaptığı açıklamada “Uzun yıllar patoloji bölümüne çalışmaları ve araştırmaları ile hizmet etmiş olan rahmetli Prof. Dr. Esin Yıldız hocamızın adını bölümümüzdeki toplantı salonuna verdik. Hocamızın adını hastanemizde yaşatmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra aynı anda beş araştırmacının dokuları hücre bazında inceleme yapabileceği tam donanımlı araştırma mikroskobunun da açılışını gerçekleştirerek, hastalarımıza daha iyi bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, Esin hocamızı da rahmetle anıyorum.” dedi.

 

Tıbbi Pataloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Reyhan Eğilmez konuşmasında, “Cihaz beş başlıklı bir eğitim mikroskobudur. Biz bu cihazı klinikopatoloji ve dermatopatoloji konseylerde, bilimsel toplantılarda ve birim içi asistan eğitimlerinde kullanıyoruz. Dokuların hücre bazındaki görüntülerini bu mikroskop ile bağlantısı bulunan TV ünitesine yansıtılıyoruz. Böylelikle mikroskop başında inceleme yapamayan kişilerin inceleme yapmasına olanak sağlanıyor. Cihazın bölümümüze kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’a çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 11.07.2023

AYLARA GÖRE HABERLER