Halk Otobüslerinin Yerleşkeye Girmesini İstiyoruz

2018 yılının ikinci İl Koordinasyon Toplantısı İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı.


Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşların ilimizde yürüttüğü projeleri anlattığı toplantıya Valimiz Davut Gül başkanlığında; Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, kaymakamlar, belediye başkanları ile ilgili kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.


“Ara eleman ihtiyacına çözüm”


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bilimsel projelere verilen desteklerden yeni hastaneye, peyzaj çalışmalarından öğrencilerin ulaşımına kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Hukuk Fakültesi binasının inşası noktasında hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi. Sivas Meslek Yüksekokulu´nun 3 bloğunun yıkılacağını söyleyen Yıldız, “Öğrencilerimizi oradan aldık, farklı yerlere koyduk ama devlet teşviklerinden yararlanmak üzere Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir Meslek Yüksekokulu açılmasını talep ediyoruz. Ara eleman ihtiyacını bu şekilde karşılayabiliriz. Bu kapsamda bina noktasında yardıma ihtiyacımız var.” dedi.


Üniversiteyi hak ettiği yere taşımak için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, öğrenci odaklı hizmet anlayışını devam ettirdiklerini söyledi.


Uluslararası tanınırlığı olan üniversite noktasında faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Rektörümüz, “Bu çalışmalar kapsamında Erasmus ve Mevlâna Koordinatörlüğü ile imzalanan uluslararası anlaşma sayımız 150´ye yükseldi. Yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Bu yıl ilk kez 3 kıtada 15 farklı ülkeden 210 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde eğitim görüyor. Fakat 2018-2019 yılı için de fakültelerimizden toplamda 500 civarında bir kontenjan ayırmayı planladık. Gelecek yıl bunlar la birlikte 700 civarında yabancı öğrencimiz olmasını arzuluyoruz.” dedi.


“84 Akademisyen “Dil” Sorununu Çözdü”


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yabancı dil problemi üniversitedeki akademisyenler için özellikle önceki adı ile yardımcı doçentler için çok büyük bir sıkıntıydı. Geçen yıl başlattığımız çalışmada 87 akademisyenimiz bu çalışmalara katıldı. Bunlardan 84´ü şu anda doçentliğe başvuracak hâle geldi. Bu da bizim için güzel bir gelişme. Çünkü bilimsel kriterlerimizin yükselmesinde akademik kadrolar önemli.” diye konuştu.


“2017´de 450 Akademisyen Yurt Dışına Gönderildi”


Üniversite olarak ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara destek verdiklerinin altını çizen Rektörümüz Yıldız, “Üniversitemiz 2017 yılında 25´ten fazla ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptı. 2018´de de bu bilimsel çalışmalara desteğimiz devam edecek. Yine akademisyenlerimiz için bilimsel toplantılar, sempozyumlar önemli. Çünkü üniversitemizin başarısında bunlar etkili. Bu anlamda 2016 yılında 112 öğretim elemanımızı yurt dışına göndermişken geçen yıl içerisinde bu sayı 450´yi buldu. Bu yıl da yine aynı şekilde devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


“726 Öğretim Üyesi Teşvik İçin Başvurdu”


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasının devamında, “Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (CÜBAP) kapsamında 2015´te 184 projeye 3 milyon lira destek verilmiş iken 2017 yılında 284 projeye 7 milyon 200 bin lira destek verildi. 2015 yılında 323 akademisyenimiz teşvik için başvurmuş ve sadece 23 kişi tam puan almışken 2017 yılı içerisinde verdiğimiz desteklerle bu sayı 726 öğretim üyesine yükselmiş ve 47 akademik personelimiz de tam puan aldı.”


“Gelirlerimizdeki Kayıp ve Kaçakları Önledik”


Yeni yapılacak hastaneye ilişkin de konuşan Yıldız, “Yeni hastane bizim için önemli. Sivas´ın 50 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek hastane projesi şu anda devam ediyor. Ülkemizin değişik illerindeki hastanelere gidilerek bu hastaneler incelendi. Hem üniversite hem devlet hastaneleri hem de şehir hastaneleri incelendi. Proje çok güzel, Teknokent´in karşısında. 320 dönümlük bir araziyi tamamen sağlık kampüsü olarak kullanacağız. Hastanemizle ilgili zaman zaman basında da yanlış haberler çıkıyor. Eksik olan yan dal ihtiyacımızın büyük çoğunluğunu tamamladık. Birkaç bölüm hariç tüm bölümlerde eksiğimiz kalmadı diyebiliriz. Çalışanlarımızla ilgili hizmet içi eğitim kursları ve rotasyonlarla gelirlerimizdeki kayıp ve kaçakları önledik, buna devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.


“Halk Otobüslerinin Yerleşkeye Girmesini İstiyoruz”


Üniversite içerisinde bulunan levhalara standart getirdiklerini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yolları genişlettik, bu sene de yeni yollar yapılacak. Fakat merkez büyük cami ile hastane acil arasındaki kısım belediye otobüslerimizin de gelmesinden dolayı şu anda sıkışık bir durumda. Bu noktada bir yol genişletmesine ihtiyacımız var. Ayrıca kazaların önlenmesine yönelik bir üst geçide ihtiyacımız var. Belediyemizden bu konuda yardım bekliyoruz. Öğrencilerimiz; otobüslere iniş-binişlerde sıkıntılar yaşıyor. Biz halk otobüslerinin yerleşkeye girmesini istiyoruz. Zaman zaman öğrencilerimizle bir araya geldiğimizde de yine Sivas´taki görüşmelerimizde de ‘Rektörlük, otobüslerin üniversiteye girmesini istemiyor´ deniyor. Böyle bir durum yok. Ama halk otobüslerinde böyle bir sıkıntı var. Bunun bir an önce sağlanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “10 bin kişilik yurt faaliyete geçtiği zaman öğrencilerin yerleşkeye girmelerinde problem yaşanabileceğinden, bunu önlemek için Eğitim Fakültesi´nin arkasından Teknokent´e bağlantı yolu projemiz var. Bu konuda da Karayolları, Özel İdare ve Belediye´den yardım istiyoruz. Yine eğer mümkünse yurttan yerleşkeye bir hat verilerek oradan öğrencilerin alınıp üniversite içerisinde ring yapılmasını istiyoruz. Çünkü yürüyerek öğrencilerimizin gelmesi mümkün değil. ” diyerek sözlerini tamamladı.

 



Haber Tarihi : 15.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER