Anaokulunun Arazisi SCÜ’den

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, arazisi SCÜ tarafından tahsis edilen Anaokulunun temel atma törenine katıldı.

 

SCÜ İlk ve Ortaokulu bahçesine, hayırsever iş insanı Mustafa Işık tarafından yaptırılacak olan 6 derslik Anaokulunun temel atma törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Sivas Özel İdare Genel Sekreteri Kadir Algın, Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, hayırsever iş insanı Mustafa Işık, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

 

Vali Ayhan; Sivas’ın eğitimde fiziksel altyapı olarak en önde gelen illerden biri olduğunu ve devlet yatırımlarının yanında hayırseverlerin katkıları ile de birçok okulu şehre kazandırdıklarını söyledi.

 

Belediye Başkanı Bilgin ise Sivas’ın eğitim noktasında daha da iyi olması için Mustafa Işık gibi hayırseverlerin katkısının çok önemli olduğuna değindi.

 

Törende bir konuşma gerçekleştiren SCÜ Rektörü Yıldız Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin Sivas’ın en büyük eğitim kurumu olduğunu ifade ederek, “Burada bir anaokuluna ihtiyaç duyuluyordu. Biz de bir eğitim kurumu olarak senatomuzda karar alarak bu alanı tahsis ettik.  Allah hayırlı uğurlu etsin. Özellikle Mustafa Beye teşekkür ediyorum.” dedi.

 

STSO Başkanı Eken de her işin başının eğitim olduğunu ve iş insanlarının eğitime destek olmaları gerektiğini vurguladı.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Aslan ise hiçbir anne-babanın eğitimden daha güzel bir miras bırakamayacağını, Mustafa Işık’ın evlatlarına güzel bir miras bıraktığını kaydetti.

 

Hayırsever iş insanı Işık konuşmasında babası için yapılan anaokulu projesinin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

 

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. 



Haber Tarihi : 04.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER