Rektörümüz, Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda Söyleşi Gerçekleştirdi

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğitimde Sivasî projesi kapsamında Cahit Zarifoğlu İlkokulunda gerçekleştirilen söyleşi programına katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürü Recep Yılmaz, “Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Eğitimde Sivasî Projesi kapsamında okulumuza davet ettiğimiz Rektörümüze katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’ın özgeçmişi slayt eşliğinde öğrencilere sunularak, Buruciye şiir akşamlarında seslendirdiği şiir öğrencilere dinletildi. “Sizleri karşımızda görmekten çok mutlu oldum. Altı yıl öğretmenlik yaptım, fakülteyi bitirirken tek hayalim öğretmenlikti ve ilk olarak İstanbul Ümraniye’de din kültürü öğretmenliği yaptım.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılması gerektiğine vurgu yaparak Necip Fazıl Kısakürek ile Cahit Zarifoğlu arasında geçen bir anıyı anlattı.

Dostluğun ve kardeşliğin önemine vurgu yapan Rektörümüz, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (SAV) hayatınızda rehber edinmelisiniz. Hz. Ali (RA) biliyorsunuz ki çok küçük yaşta Peygamber Efendimizin sancağı altına girip Allah’a iman edenlerdendir.” dedi.

Daha sonra öğrenciler Rektörümüze merak ettikleri soruları sordular.

Minik öğrencilerin sordukları soruların ardından Üniversitemiz Sivas Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü öğrencilerimizin katkıları ile hazırlanan kütüphane gezildi.

Program sonrası Milli Eğitim Şube Müdürü Anakız Yörük, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a üzerinde Ay-Yıldız’ın bulunduğu tablo hediye etti.

Program toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından son buldu.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT

www.youtube.com/watch VİZYON 58