Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Toparlı’ya 1.Sivas Kültür, Sanat ve Hizmet Ödülü

Sivas Kongresi´nin 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında “1’inci Sivas Kültür, Sanat ve Hizmet Ödülleri” sahiplerini buldu.


Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi´nde düzenlenen programa Valimiz Salih Ayhan, Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uğurlu, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın eşi Emine Yıldız Hanımefendi, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede Kültür Sanat ve Hizmet Ödülüne layık görülen Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, “Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu güzel ve anlamlı ödülü benim yetişmeme, bugünlere gelmeme vesile olan annem, babam ve her zaman varlıklarını yanımda hissettiğim Toparlı ailesi adına alıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Gecede konuşan Valimiz Salih Ayhan, şehrimizde yetişen ve ülkemize, Sivasımıza hizmet edenlere şükran borçlu olduklarını belirterek onların hiçbir zaman unutulmayacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından ebediyete intikal eden İhramcızsde İsmail Hakkı Toprak, Nuri Demirağ, Muzaffer Sarısözen, Âşık Veysel Şatıroğlu, Kadir Üredi Vefa Ödülüne layık görüldü. Ödülleri ise Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, aile bireylerine takdim etti.

Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ve Dermokil Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Karaca ‘Ekonomi Ödülleri’ne layık görüldü. Ödülleri Sivas Milletvekili Semiha Ekinci takdim etti.

Eczacı, Eğitimci, Halkbilimci, Araştırmacı-Yazar Müjgân Üçer, Rektör Başdanışmanımız ve Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Avukat, Araştırmacı-Yazar, Müzisyen, Haluk Çağdaş, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz  Kültür, Sanat ve Hizmet Ödüllerine layık görüldü. Ödülleri Sivas Valimiz Salih Ayhan tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından halk müziğinin iki önemli ismi Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu sahne aldı. Birbirinden değerli eserlerini seslendiren sanatçılara konserin sonunda Valimiz Salih Ayhan teşekkür ederek, 100. yıl anı pulu takdim etti.
 



Haber Tarihi : 12.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER