İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

2017 yılının dördüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Özel İdare İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Vali Vekili Yeliz Yıldızhan başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Vekili Hasan Karaman, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.


Üniversitemizin Güvenliğini Önemsiyoruz

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız toplantıda yaptığı konuşmasına HGS ile ilgili çalışmaları anlatarak başladı. Rektörümüz, “Bilindiği üzere çoktandır bir proje üzerinde çalışıyorduk. Üniversitemizin daha güvenli hâle gelmesi için Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)  dediğimiz bir sitemi kurduk. Biz normalde 1 Eylül’de bu sitemin devreye girmesini istiyorduk ama yol çalışmalarından dolayı gecikti. En kısa sürede bu bitirilerek, Üniversitemize araçların kontrollü bir şekilde girmeleri sağlanacaktır. Resmî araçlarımız için de hızlı geçiş kartları veriyoruz. Sadece bize araç plakasını vermeniz yeterli. Bu şekilde geçiş noktalarında hiç durmaksızın Üniversitemize girebileceksiniz.  Yine personelimizin dışında PTT, KYK gibi kurumların tüm çalışanlarına da veriyoruz.”  


HGS Ücretsiz

HGS’nin ücretli olacağına dair basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Rektörümüz Yıldız,  “Öğrencilerimiz dâhil hiç kimseden ücret istemiyoruz.  Belediye otobüsleri şu an Üniversitemize geldi. Bu konuda Belediyemize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Üst Geçit Çalışmaları Sürüyor

Karşıdan karşıya geçişlerde yaşanabilecek kazaların önüne geçmek için Belediye’den üst geçit taleplerinin olduğunu vurgulayan Rektörümüz, “Daha önce Belediye Başkanı Sayın Sami Aydın Bey'le görüşmüştüm, öğrencilerimizin yolun karşı tarafına geçişlerinde kazaların meydana gelmemesi için üst geçit talebimiz vardı. Sanırım onunla da ilgili çalışmalar devam ediyor. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde üniversiteye gelmeleri için böyle bir şey istiyoruz.” diye konuştu.

Rektörümüz ücretsiz ring seferlerinin başladığını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 



Haber Tarihi : 12.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER