Cumhuriyet Teknokent’in Katkılarıyla Türkiye'nin Destekleri Adlı Program Düzenlendi

Cumhuriyet Teknokent’in katkılarıyla yapılan “Tübitak, Kosgeb ve Ticaret Bakanlığı'nın Ar-Ge ve İhracata Yönelik Destekleri” nin anlatıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Mercan, öğretim elemanları, Teknokent’te faaliyet gösteren firma yetkilileri ile genç girişimciler katıldı.


Stratejik Ürün Geliştirme amaçları doğrultusunda üretimde daha yüksek oranda yerli girdi kullanımının sağlanmasının öneminin vurgulandığı programda, “Devletin ihracatçı şirketlere yurt dışına açılmaları, yeni pazarlar keşfetmeleri ve ihracatlarını artırmaları amaçlarıyla verdiği nakdi teşvikler; Ar-Ge teşviklerinden bir firmanın yararlanabilmesi için istenen şartlar, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde desteklenen giderler, Ar-Ge faaliyeti ile ilişkili olmak kaydı ile yapılacak istisnalar; Proje yazımında dikkat edilecek hususlar; Temel Bilimler Alanlarında en az lisans derecesine sahip, Ar-Ge personelinin istihdam kapsamına alınması;” konuları karşılıklı soru ve cevap şeklinde anlatıldı.



Haber Tarihi : 24.07.2018

AYLARA GÖRE HABERLER