Eczacılık Fakültesi Öğrencisine Birincilik Ödülü

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi son sınıf öğrencisi Ezgi Aktaş, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması'nda bölge birincisi oldu.

Aktaş, “Gastrointestinal Stromal Tümör Tedavisinde İmatinib Mesilat Yüklü Biyoadhezif Mikroküre Hazırlanması” isimli proje ile 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasına katıldı.

Yarışmanın Kayseri, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat’ı kapsayan Kayseri bölge etabına katılan Aktaş “Sağlık” alanında birincilik elde etti.

Akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Gülen Melike Demirbolat’ın yaptığı bitirme projesi ile yarışan öğrencimiz bölgede birincilik elde etmesinin yanı sıra eylül ayında gerçekleştirilecek final yarışmasına katılmaya da hak kazandı.

Haber Tarihi : 08.07.2019