Suşehri Sağlık Yüksekokulu’nca Bağımlılık Sempozyumu Düzenlendi

Suşehri Sağlık Yüksekokulu tarafından “Bağımlılık Sempozyumu” düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nilüfer Tuğut, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açış konuşmasını yapan Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nilüfer Tuğut, “Üniversitemiz Suşehri Sağlık Yüksekokulu olarak akademik dünyaya ve çevreye büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz programlar düzenleyerek bilimsel ve kişisel gelişime önemli oranda fayda sağladık. Bu amaçla 2017-2018 eğitim-öğretim güz ve bahar döneminde pek çok etkinlik düzenledik. Bugün de ‘Bağımlılık Sempozyumu’nu düzenliyoruz. Hem duygusal hem de madde bağımlılığının altında yatan nedenlerden birinin belki de en önemlisinin sevgisizlik olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı bir sevgi bireyin kendini gerçekleştirmesine olanak sağlarken, sağlıksız sevgi ise bireyin gelişimini engelleyebilir, hatta olumsuz davranışlara kişiyi sürükleyebilir. Bugün burada insan yaşamını çok olumsuz etkileyen bağımlılıktan bahsedeceğiz.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın ise, “Felsefeci olmam nedeniyle insanı ilgilendiren her şey beni de ilgilendirmektedir. Hele hele toplumsal sorunların başında gelen, bireyde başlayan sorunlardan bağımlılık bazen iyidir, bazen de kötüdür. Bugün burada iyi olmayan yönlerini konuşacağız. Bağımlılığın bir tutku, ihtiras, insanın kendisini yok eden bir şey olduğunu bildiğimiz için psikoterapist veya psikologlar ile insan bilimleriyle uğraşan insanlar tarafından konuşuluyor olmasının ayrı bir önemi var.” dedi. 

Yapılan protokol konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi. Program katılımcılara teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.
 



Haber Tarihi : 23.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER