Hastanemizde Riskli Ameliyatlara İmza Atılıyor

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı doktorlarından Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ada tarafından gerçekleştirilen operasyonlar ile Sivas Kalp Damar Merkezi’nde geçtiğimiz hafta sonu aynı gün içerisinde 4 farklı hastanın aort damarına müdahale edilerek hastalar hayata bağlandı.

 

Konu hakkında açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ada, “Hastamız Muzaffer Bilik’in derin karın bölgesinde 10 cm büyüklüğünde damar anevrizması vardı. Hastanın ciddi ağrıları bulunmaktaydı. Dış merkezden bize sevkedilen bir vakaydı. Bu tür rahatsızlıklar genellikle sinsi devam eder ve tesadüfen rastlanan rahatsızlıklardır. Hastanın taş düşürme gibi bir rahatsızlığı olduğu için taşa bağlı ağrılar olarak düşünülmektedir. Bu tip hastalıklar genellikle semptom vermezler ve çok sinsi seyirlidirler. İleri evrelerde karın ağrısı, yan ağrısı, özellikle karın bölgesinde kalp atım hissi, karın bölgesinde ele gelen kitle gibi görülmektedir.” Dedi.

 

Kalp Merkezimiz Bölge İçin Önemlidir

 

Dr. Ada konuşmasının devamında aynı gün dört hastaya müdahalede bulunulmasının çok nadir olarak görüldüğünü belirterek “Bu çok nadir görülen bir durum olup, normalde bir yılda 8-10 hasta tedavi etmekteyiz. Çok ilginçtir ki, hafta sonu bu şekilde bize 4 vaka geldi. Ameliyatlar için bütün hazırlıklarını yaptıktan sonra hafta sonu hızlı bir şekilde 4 hastanın aynı gün içinde ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik ki bu çok az kalp merkezinde yapılabilmektedir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Merkezi alt yapı ve imkânlar açısından çok iyi bir merkez durumundadır. Vatandaşlarımızın 7/24 hizmetindeyiz ve bize duydukları güvenden güç alarak ameliyatlarımıza devam etmekteyiz. Kalp merkezimiz sadece Sivas’a değil çevre illere de hizmet vermektedir, şehir dışından birçok hastanın tedavisini yapmaktayız. Hastalarımızı sağlıklı bir şekilde gönderdiğimizde ise mutluluğumuz kat ve kat artmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Muzaffer Bilik isimli hasta ise, “Böbreklerim ağrıyor diye Numune Hastanesi’ne gittim. Film çektiler. Kalp damar cerrahı acil Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne gönderdi. Buraya gelerek, Dr. Fatih hocamızla tanıştık. Allah razı olsun yüzde 500 hayatımızı kurtardı. Öyle diyeyim. Hastaneden ve hocamdan da memnunum. Çok iyi bir hoca. Daha önce de kalp ameliyatımı burada olmuştum. Her zaman bizim hastanemiz, memleketimizin hastanesi. Hocalarımız çok iyi, 3-4 tane hocamız var. Fatih hocam hafta sonunda bana ameliyat yaptı. Çocuklarıyla zaman geçirmek yerine benim hayatımı kurtardı. Allah razı olsun. Hastanemizden de yönetiminden de hocalarımızdan da memnunum.” diyerek mutluluğunu ifade etti.

 

60 yaşındaki hasta Nail Sifil karın ağrısı şikâyetiyle Numune Hastanesi’ne başvurduğunu, yapılan tetkiklerin ardından kendisine bir rapor verildiğini anlatarak, “Bir araştırma yaptım. Fatih hocamın çok iyi olduğunu söylediler. Hocamın yanına geldim. Raporlarımı verdim. İnceleme yaptıktan sonra Aort damarında patlama riski var, seni hemen ameliyat etmem lazım dedi. Allah O’ndan razı olsun, çok ilgilendi. İlk muayeden 3 gün sonra aradı beni. Dün ameliyat oldum. Bir sıkıntım yok. Bundan ötesi olabilir mi, zor bir ameliyattı. Hocama ve personelin ilgisine hayran kaldım.” diye kaydetti.

 



Haber Tarihi : 13.02.2020

AYLARA GÖRE HABERLER