Üniversitemiz, EduRank Sıralamasında Türkiye’de 34’üncü Sırada

Yükseköğretim kurumlarını global ölçekte değerlendiren bağımsız derecelendirme kuruluşu EduRank’in tıp, mühendislik, çevre ve kimya başta olmak üzere farklı alanlarda yaptığı 2024 yılı dünya üniversiteler sıralaması açıklandı. Üniversitemiz, genel değerlendirmede Türkiye’de 175 üniversite arasında 34’üncü, Asya’da 5.830 üniversite arasında 603’üncü, dünyada ise 14.131 üniversite arasında 2.037’nci sırada yer aldı.

EduRank sistemi, 183 ülkeden 14131 üniversiteyi tasarladıkları metodolojiyi kullanarak sıralayan bağımsız bir web sitesidir. Kapsayıcılığı çok geniş olan bu sıralama sistemi, gelişmekte olan ülkelerdeki üniversiteleri ve daha küçük kurumları sıralamaya ekleyerek daha fazla üniversiteye temsil fırsatı sunmaktadır.

Alan bazlı gerçekleştirilen değerlendirmelerde Üniversitemiz, Türkiye’de “Biyoloji” alanında 29’uncu, “Kimya” alanında 28’inci, “Tıp” alanında 25’inci, “Fizik” alanında 35’inci, “Mühendislik” alanında 36’ıncı oldu.

Üniversitemiz, Türkiye’de “Liberal Sanatlar ve Sosyal Bilimler” alanında 32’inci, “Çevre Bilimi” alanında 29’uncu, “Psikoloji” alanında 34’üncü, “Bilgisayar Bilimi” alanında 37’inci ve “Matematik” alanında 36’ıncı sırada yer aldı.

Üniversitemiz EduRank sıralamasını ayrıntılı görmek için, https://edurank.org/uni/cumhuriyet-university/ linki tıklayınız.

Haber Tarihi : 02.04.2024