“Sivas’ı Tanıyorum Üniversitemi Seviyorum Yarışması” Sona Erdi

Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmak, öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak, Sivas’ın tarihini, kültürel değerlerini, doğal güzelliklerini, tarihî mirasını ve coğrafi özelliklerini tüm dünya ile buluşturmak amacıyla yapılan “Sivas’ı Tanıyorum Üniversitemi Seviyorum” isimli bilgi yarışmasının finalinde kazanan Eğitim Fakültesi oldu.


Yarışmanın finaline Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Vizyon 58 TV Onursal Başkanı Cemalettin Kurt, Vizyon 58 Genel Müdürü Murat Kurt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Üniversitemiz ve Vizyon 58 TV’nin ortaklaşa düzenlediği, sunuculuğunu Bekir Güzeldağ’ın yaptığı ve büyük bir heyecana sahne olan yarışmanın ilki Üniversitemizin kuruluş yıl dönümü olan 9 Şubat 2019 tarihinde seyirciyle buluşmuştu.


Üniversitemiz fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının öğrencilerinin katıldığı, baştan sona büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan yarışmanın finalinde Eğitim Fakültesi, Rektörlük Birimleri, İletişim Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi kıyasıya mücadele ettiler.


20 sorunun sorulduğu finalde Eğitim Fakültesi 19 soruya doğru cevap vererek yarışmayı birincilikle bitirirken, Rektörlük Birimleri ve İletişim Fakültesi 15 soruyu bilerek ikinciliği paylaştı. 9 soru bilen Mühendislik Fakültesi ise üçüncü oldu.


Yarışmanın ardından yarışmacı öğrencilere teşekkür belgelerini ve hediyelerini Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken verirken, jüriye teşekkür belgelerini Belediye Başkan Vekili Turan Topgül verdi.


Ödül töreninin bitiminde kısa bir açıklama yapan Rektörümüz, “Şehrimizi, üniversitemizi tanıtmaya yönelik güzel bir yarışma oldu. Türkiye çapında bir program oldu. Hem diğer şehirlerden hem de ülke dışından seyredildiğini biliyoruz. Biz şunu söylüyorduk; ‘Üniversitemizi seviyorum’ diyebiliyorsa öğrencimiz bizim için yeterli. Zaten programımızın adı da bu oldu. Hayırlı olsun diyorum. İnşallah daha güzel programlara.” dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız yarışmanın paydaşları olan Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve Vizyon 58 TV yöneticileri Cemalettin Kurt ve Murat Kurt başta olmak üzere yarışmaya katılan okullarımız ile destek veren herkese teşekkür etti.



Haber Tarihi : 27.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER