I. Uluslararası Güzel Sanatlar ve Eğitimi Sempozyumu Düzenlendi

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünce I. Uluslararası Güzel Sanatlar ve Eğitimi Sempozyumu düzenlendi.

 
Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen sempozyuma; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, yurt dışından ve yurt içinden birçok akademisyen ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Japon Sanatçı Atsuko Suatomi’nin (Koto Sanatçısı) verdiği konserle başladı. 

Programın açış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut, “Sanatın bütün alanlarında hiçbir araştırma faaliyeti yapılmadan gerçekleşemez. Kuşkusuz araştırma faaliyetleri kadar sadece sistemin geliştirilmesiyle de sınırlı değildir. Bu tür faaliyetler araştırma yapan kişinin gelişmesini de sağlar. Bu sempozyumda araştırmacılar tarafından hazırlanan 106 sözlü bildiri, 3 bildirinin yanı sıra, 80 sanatçının eserlerinden oluşan bir de bir de resim sergisi bulunmaktadır. Disiplinler arası çalışma ve ürünler arası etkileşimlerin sergilendiği bu sempozyum; geleneksel Türk sanatlarından uzak doğu sanatlarına, uzak doğu sanatlarından Avrupa çağı sanatlarına kadar uzanan ve sanatın birçok çeşidini ve türünü barındıran zengin bir içeriğe sahiptir.” diye konuştu. 

Daha sonra konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, “Türkiye Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, her alanda olduğu gibi; sanat, sanatkâr ve güzel sanatlar alanında gerçekten ayrı bir değer ortaya koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk; ‘Milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz, ama sanatkâr olamazsınız.’ sözleriyle gerçek sanatçıyı ve gerçek sanatın değerini açıkça ortaya koymuştur. Üniversitemizde ve Eğitim Fakültemizde I. Uluslararası Güzel Sanatlar ve Eğitimi Sempozyumu’nu gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” diye ifade etti. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, “Konu insan olunca, her şey insana göre olunca, sanatın da varoluşsal anlamında veya daha teknik anlamında ve ontolojik anlamında (Varlık Felsefesi), insanları ayırmak mümkün değildir. Ontolojik dediğiniz zaman, zaten onun var olma nedenlerinden birisi olarak biz diyoruz ki; ‘Her insan, bir anlamda bir filozoftur. Her insan kendisi varoluşu itibariyle bir sanatçıdır diyebiliriz. Bu gizli yeteneği eleştirmek sanatçıların işidir; ama sanatı sevmek, sanata bağlı olmak, sanatla var olup, sanatla yok olmak insanın varoluşsal özelliğidir.” dedi.

Daha sonra konuk olarak davet edilen Japon sanatçı Atsuko Suatomi (Koto Sanatçısı) Japon Müziği konseri ile dinleyicilere güzel dakikalar yaşattı ve dinleyicilere Koto sanatı hakkında bilgi verildi. Japon sanatçı Atsuko Suatomi’nin Âşık Veysel’in eseri olan ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ ve ‘Üsküdar’a Gider İken’ eserleri dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Sempozyumun sonunda katılımcılara ve Japon sanatçı Atsuko Suatomi’ye teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.
 



Haber Tarihi : 09.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER