Üniversitemiz Öncülüğünde Stratejik Plan Çalıştayı Yapıldı

Üniversitemizin öncülüğünde, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile Üniversitemiz arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla Stratejik Plan Çalıştayı yapıldı.

Çalıştaya Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “2002 yılında doktoramı bitirip Üniversitemize geldiğimde şehirden birçok arkadaş şunu söylemişti. Kızılırmağın ötesi. Üniversite ile şehir arasındaki hep kopukluktan, irtibatsızlıktan bahsediliyordu. Aslında 2004 yılında başlayan bir çalışma vardı şehirde. O dönemin Valisi Sayın Hasan Canpolat beyle başlayan bir çalışma. Ve yine aynı dönemde Belediye Başkanımız Sayın Sami Aydın ile başlayan çalışmada güzel şeyler oldu. Şunu düşünmüştük: Şehir ile ilgili bir bibliyografyamız var mı diye baktığımızda bunlatın olmadığını görmüştük ve bu anlamda da çalışmalara başladık. Örneğin; Beylikler Dönemi Sivas, Osmanlılar Dönemi Sivas, Cumhuriyet Dönemi Sivas sempozyomları, yine Hayat Ağacı Dergisi, daha sonra Sultan Şehir Dergisiyle şehre dair çok büyük birikim oluştu. Ama yine yapılması gereken şeyler vardı.Hiçbir zaman şehirle üniversite arasında irtibat kuruldu diyene rastlamadım. Biz de göreve geldiğimizden itibaren şunu söyledik: Gerçekten şehir ne istiyor, şehirle üniversite arasındaki kopukluğun nedenleri nelerdir? Bu sorulara cevap bulabilmek adına çalıştayımızı düzenledik. 2018-2022 yılları stratejik planı hazırlayacağımız için bu çalıştayda alacağınız kararlar bize yol gösterecektir ve planımızı buna göre yapacağız. Görüşmeler sekiz masada yapılacaktır. Bu masaların moderatörlüğünü Üniversitemizden hocalarımız yapacaklar. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Prof. Dr. Yıldız’ın konuşmasından sonra Eğitim; Tarım, Gıda, Çevre ve Doğal Miras; Gençlik Projeleri; Barınma, Beslenme ve Ulaşım; Sanayi, Ticaret ve Bilim; Şehir ve Kültür; Sağlık ve Sosyal Projeler masalarında toplanan çalıştay katılımcıları çalışmalarına başladı.



Haber Tarihi : 28.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER