Ölümünün 44. Yıl Dönümünde Fotoğraflarla Âşık Veysel

Üniversitemizde “Yücel Yönal’ın Objektifinden Fotoğraflarla Âşık Veysel” adlı sergi düzenlendi.

Âşık Veysel’in ölümünün 44. yılı nedeniyle Üniversitemiz Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde araştırmacı, gazeteci ve yazar Yücel Yönal tarafından Âşık Veysel’e ait fotoğraf sergisi açıldı.

Açılışa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, vali yardımcıları Sezgin Üçüncü, Yeliz Yıldızhan, Zihni Yıldızhan, Belediye Başkan Danışmanı Erdoğan Yuvacı, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan gazeteci Yücel Yönal, “Gazetecilik yıllarımda rahmetli Âşık Veysel ile görüşme fırsatlarını yakaladım ve çalışmalarımı Âşık Veysel üzerinde sürdürdüm. Kendi objektifimden çıkan orijinal fotoğrafları sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bana bu fırsatı veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Ardından konuşan Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, “Âşık Veysel’i görmek bana da nasip oldu. Edebiyat tarihinin en önemli şahsiyetlerindendir. Böyle bir şahsiyetin hayatının bazı karelerini bizlere görme fırsatını veren gazeteci Yücel Yönal’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ise, “Değerli sanatçımızın bilgilerini, canlı tanıklıklarını bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum,” dedi.

Son olarak konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, “Yücel Yönal büyüğümüz, bizlerin çok fotoğraflarını çekti. Sportif faaliyetlerde bizde emekleri var. Sivas’ın yetiştirdiği çok önemli şahsiyetlerimizden birisidir.” dedi.

Daha sonra serginin açılışı, kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Açılışın ardından katılımcılar tarafından sergi büyük bir ilgi ile gezildi.

Yücel Yönal, günün anısına protokol üyelerine Âşık Veysel’in ölümünden 12 saat önce çektiği fotoğrafı hediye etti.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 

www.youtube.com/watch

 

 



Haber Tarihi : 21.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER