Üniversitemizde “Ek Ders Programı” Tanıtımı Yapıldı

Üniversitemiz birçok alanda kendini yenilerken bunlara “Ek Ders Programı” da dâhil oldu.

 

Yeni ek ders programı ile Üniversitemizde daha önce kullanılmayan ve bu sebeple düzensiz yapılan ek ders hesaplama işleminde oluşan sıkıntıları giderilerek birkaç adımla birçok verinin kolaylıkla temin edilmesine imkân sağlanacak. Gerektiğinde tek bir birime veya tüm birimler ile tek bir personele özel puantaj tablosu oluşturularak hesaplama işlemi yapılabilecek.

 

Tanıtımı yapılan programda konuşan Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Hakan Yekbaş, ”Daha önce kullanılan öğrenci bilgi sistemi Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın hazırlamış olduğu bir programdı. Personel Bilgi Sistemi ise 9 Eylül Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu bir yazılım programıydı. Ek ders programı zaten yoktu. Stratejik Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, kira kontrol, fiziki merkez binaların kayıtları veya taşınmazların kontrolünün takip edildiği herhangi bir program yoktu. İşlemler kara düzen bir sistemle yapılıyordu

 

Bunlardan ek ders sistemine birçok üniversite 10 yıl önce geçti. Biz çok geriden gidiyorduk. Dolayısıyla sorunlar yaşıyorduk. Şimdi inşallah bu yeni sistem sayesinde birçok sorunu çözeceğiz.” diye konuştu.

 

Program hakkında bilgi veren Zafer Yıldız, “İlk uygulamayı biz yaptık ve gayet düzgün bir işleyiş oldu. Bizi yormadan düzgün bir ödeme sistemi yaptık. Buradaki süreçte hocaların ders yüklerinin doğru hesaplanmasında sıkıntılar vardı. Bu bireysel bir hata değil, genel bir sıkıntıydı. Farklı farklı fakültelerde ders veren hocalarımız vardı. Hocaların ders yüklerini hesap edebilmek için fakültelerimizde, yüksekokullarımızda öğrenci işlerine bakan personelin üzerine düşen öncelikli olarak görevleri var. Bunu tamamladıktan sonra öğrenci işlerindeki görev tamamen bitiyor. Ondan sonra tahakkuk memurlarına sıra geliyor. Hoca hangi derse, hangi saatte, hangi sınıfta giriyor? Bunun bilgisi sisteme girildikten sonra ders yükleri doğru bir şekilde hesaplanabiliyor.” dedi.

 

Programın sonunda katılımcılara “Ek Ders Programı” tanıtımı ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili sunum ve slayt gösterisi yapıldı.



Haber Tarihi : 07.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER