4. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, 4. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın açılışına katıldı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eski Tarım Bakanı Musa Demirci ile ilimiz protokolü ve çok sayıda davetlinin katıldığı fuar da Üniversitemiz standı büyük ilgi gördü.

 

Fuarın açış konuşmasını yapan Vali Davut Gül, bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarın ilimizin tarım ve hayvancılık potansiyeline katkı sağladığını, ilin birçok tarımsal üründe ön sırada yer aldığını ifade etti.

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tarımın stratejik bir sektör olduğunu, enerji güvenliği kadar gıda güvenliğinin de önemli olduğunu vurgulayarak, "Toprak suyla, çiftçi bilgiyle buluşursa inşallah bereket gelir. Zira tarım zordur, bu yüzden çiftçi bu milletin temel direğidir, orta direğidir." dedi. Ülkemizin birçok tarım ürününde kendisine yeten bir ülke olduğunu ve bundan sonra da bunu geliştirmek istediklerini ifade eden Yılmaz, "Sivas'ın yüzde 66'sı geçimini tarımdan sağlıyor. Sivas, yulaf ve görengede (korunga) Türkiye birincisi, buğday ve aspirde Türkiye üçüncüsü. Yonga tiritikalede Türkiye beşincisi, şeker pancarı ve patateste Türkiye yedincisi, kayısıda Türkiye sekizincisi, arpada Türkiye dokuzuncusu, süt ve bal üretiminde Türkiye yedincisi, alabalık üretiminde Türkiye beşincisidir. Sivas'ta tarımda ne yapsak yeridir” diye konuştu.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da suyun toprakla buluştuğunda çiftçilerin çok önemli işler başaracağına inandığını aktararak, "Ne Hollanda ne Almanya ne Amerika... Benim çiftçi arkadaşlarım mükemmel insanlar, çalışkan, samimi insanlar" diye konuştu.

 

Açış konuşmalarının ardından protokolün kurdele kesimi ile fuar alanı gezildi.

 

Fuarı gezen Bakanlar ve İlimiz Protokol Üyeleri Üniversitemizin standına ilgi göstererek, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Sivas Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümünde yetiştirilen ürünler ile Cumhuriyet Teknokent’in hayvancılık alanında yapılan araştırmalara sağladığı destekler ve çalışmalar hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’dan bilgi aldılar.

 

 



Haber Tarihi : 24.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER