Birçok Hastalığın Önlenmesinde El Yıkamanın Önemi

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanemiz “Dünya El Yıkama Günü” nedeniyle birtakım etkinlikler düzenledi.

 

Pazar günü ilimizde faaliyet gösteren alışveriş merkezinde çocuk etkinlikleri bölümünde stant açarak minik çocuklara el yıkama eğitimleri vererek konu ile alakalı boyama kitapçıkları vererek minikleri el yıkama konusunda bilgiler verildi.

 

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte minikler hem el yıkama konusunda doktorlar ve hastanemiz personeli tarafından bilgi alırken bir yandan da dağıtılan balonlar ve boyama kitapçıklarına yaptıkları boyalar ile doyasıya eğlendiler.

 

Etkinliğin ikinci bölümü ise Hastanemiz Çocuk Cerrahisi Polikliniği’nde gerçekleşti. Burada muayene olmaya gelen çocuklara el yıkama eğitimi verilerek onlara balon ve boyama kitapçığı hediye edildi.

 

Konu ile açıklama yapan Üniversitemiz Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniğinden Dr. Öğr. Üyesi Seyit Ali Büyüktuna “Dünya El Yıkama Günü etkinlikleri kapsamında 2008 yılından bu güne kadar çeşitli etkinliklerde bulunduk. Bu yıl hedef kitlemizi çocuklara çevirerek etkinliğimizi AVM’de gerçekleştiriyoruz. Bütün hastalıkların temel nedeni mikroplar. Bunların en çok bulunduğu yer ellerimiz ve kolay vücudumuza alabiliyoruz. Dolayısı ile iyi bir el yıkama birçok hastalığın önlenmesinde önemli bir yere sahiptir. Bugün burada çocuklara el yıkama ve temizlik ile alakalı resimler çizdirmek ve boyama yaptırmak. Onları el yıkama konusunda bilgilendirip küçük bir hediye ile uğurlamak.” ifadelerini kullandı.

 

Program iki gün boyunca çeşitli etkinlikler ile devam etti.



Haber Tarihi : 15.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER