Mühendislik Fakültesi Almanya’da Finalde

Dünya Gömülü Sistemler Fuarı kapsamında (Embeded World 2018) Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen ve 30 takımın katıldığı Renesas MCU Car Rally 2018 Yarışmasında Üniversitemiz Yigido Racing Team takımı finale kalarak 7. oldu.


2018 yılında dördüncüsü düzenlenen uluslararası etkinliğe Üniversitemiz Yigido Racing Team takımı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Serdar Koçkanat, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Emre Ünsal öncülüğünde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Muhammed TAŞBAŞI, Hümeyra Eslem GÜLER, Rümeysa Nur KÜÇÜK, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden İrem Nur ORUÇ ve Ayşe Nur ÇAYIR katıldı.


Renesas Europe tarafından düzenlenen ve Avrupa’daki 10 farklı ülkeden toplam 18 üniversite, 30 takım ve 150 öğrencinin katıldığı yarışmaya, pist üzerinde çizgi takip ederek otonom hareket eden araçlar katıldı. Yigido Racing Team ekibi genel sıralamada ilk 9 takım içine girerek finale kalıp finalde de 7. en iyi takım olmayı başardı.


Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Türkiye’deki 3 üniversiteden 4 takımın katıldığı yarışmada Cumhuriyet Üniversitesi ekibi finale kalarak ilk defa finale katılanTürk ekibi olma unvanını aldı.

 

 



Haber Tarihi : 16.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER