Rektörümüz Prof.Dr.Alim Yıldız Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Ankara’da İller Bankası Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz ve Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alim Yıldız, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ile birlikte birçok ülkenin ve ülkemizdeki üniversitelerin temsilcileri katıldı.

IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, 3. Genel Kurul toplantısında yeni çalışmalar yapıldığını ve yapılanmalara gidildiğini kaydederek, "Kurucuların içinde olduğu 30 ülkeden birer rektörün görev aldığı icra kurulunu kurduk, icra kurulunun da yönetme kurulunu oluşturduk, yönetim kurulu başkanlığına bir alt kurul olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Alim Yıldız'ı getirdik.150 üniversite üyesi bulunan kurulumuzda her ülkeden bir rektör davet ettik. Çünkü vize alamıyor insanlar. Seyahat edemiyorlar. Üyelerimizin stres ve sıkıntı yaşamaması için her ülkeden bir rektör seçerek davet ettik. O rektörlerle genel kurulumuzu yaptık. Genel kurulumuzun 7. yılı.151 tane üniversite rektörü bu kurulda üye"

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise 3.genel kurul ile Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin yeni bir yapılanmaya gittiğine vurgu yaparak, "Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu ayrıldı. İcra Kurulu 30 kişiden oluşuyor. Her ülkeden bir rektör var. Yönetim Kurulu'nda ise 11 kişi var. Bunun 6 tanesi Türkiye ve Kıbrıs'tan. Kurumsallaşma adına güzel bir çalışma yapıldı. Üniversiteler arası ortak çalışmalar artarak devam edecek.151 tane üniversite rektörü bu kurula üye. İleriye dönük yapılmasını hedeflediğimiz birçok çalışma olacak. İnsanlığın ortak değeri olan bilimi yaymak, bilimsel anlamda çalışmalar yapmak, çeşitli ülkelerde çeşitli üniversiteleri bir araya getirerek ortak çalışma yapmak amacındayız." dedi.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch     SRT




Haber Tarihi : 06.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER