Teknofest’te Üniversitemiz Öğrencilerinin Büyük Başarısı


Dünyanın en büyük teknoloji festivalinde, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Tuğut’un danışmanlığını yaptığı, Biyosistem Mühendisi İsmail Çirci, Endüstri Mühendisi Ahmet Turan Çirci ve Makine Mühendisi Mustafa Berkan Yöş tarafından hazırlanan "Otonom Tuvaletli Engelli Hasta Yatağı" başlıklı proje Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında birinci oldu.


Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Gürkan Yüksek’in danışmanlığında yüksek lisans ve lisans öğrencileri İrem Kutluca, Arş. Gör. Ahmet Utku Elik, Abdussamed Selman Yılmaz, Beytullah Onur Topbaş, Emin Ersin Yıldız, Furkan Balıkçı, Yusuf Enis Abuhan, Damla Nur Eldemir, Abdullah Kartal, Dilan Bitik ve Hüseyin Şeyh Ahmed’den oluşan YİĞİDO-AGV Takımı “TRADENS” projesi ile Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmasında üçüncü oldu.


Üniversitemiz Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Işkın’ın takım danışmanlığını yaptığı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Şefahat Taşçı'nın takım kaptanlığını yaptığı, Turizm İşletmeciliği Arş. Gör. Furkan Atasoy Karacabey, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Öğrencisi Büşra Kocaman'ın takım üyesi olduğu Üniversitemiz SERVOTECH58 takımı “Servis Hizmetleri Eğitiminin Görselleştirilmesi ve Oyunlaştırılması” projesi de Turizm Teknolojileri Yarışmasında üçüncülük derecesini alarak Üniversitemizi başarıyla temsil ettiler.


Aynı zamanda TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Türkiye ikincisi olan Üniversitemiz Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Mesut Polatgil danışmanlığında Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü öğrencileri Emre Tellioğlu ve Koray Bilgin tarafından hazırlanan “Oynayarak İngilizce Kelimelerimi Öğreniyorum” isimli proje ile Türkiye üçüncüsü olan Üniversitemiz Mimarlık Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Enver Cenan İnce danışmanlığında Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri Sena Nur Ağırtopçu, Zeynep Mercan ve Yaren Keleş tarafından hazırlanan “Sivas Merkez İlçe ve Çevresine Yönelik Optimum Yerleşilebilir Alanların Analitik Hiyerarşi Süreci (AHS) Yöntemi Üzerinden Belirlenmesine Yönelik Olarak Coğrafi Bilgi Sistemleri Tabanlı Analiz Çalışmaları” başlıklı proje de ödüllerini Teknofest İstanbul’da aldı.

 

Danışman hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.



Haber Tarihi : 01.05.2023

AYLARA GÖRE HABERLER