Yabancı Uyruklu Öğrencilere Türkçe Eğitimi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde lisans ve lisansüstü öğrenim görmeye hazırlanan yabancı uyruklu öğrenciler Türkçeyi başarılı bir şekilde öğreniyor.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) öğrenim gören öğrencilerin Türkçe seviyelerini görmek ve Üniversitemizden taleplerini dinlemek üzere öğrencileri dersliklerinde ziyaret etti.

 

Rektörlüğümüz tarafından yeniden düzenlenerek TÖMER’e tahsis edilen Eski Merkezî Kütüphane binasında daha iyi şartlarda eğitim verildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yurt dışından gelen öğrencilerin Üniversitemizde daha iyi şartlarda eğitim almaları için birtakım çalışmalar yapıyoruz. Birçok tanıtım fuarına katıldık. Çok sayıda adayın katıldığı CÜYÖS sınavlarını gerçekleştirdik. Bunun neticesinde Üniversitemizde eğitim görme hakkı elde eden öğrencilere ilk olarak Türkçemizi öğretiyoruz. Daha sonraki aşamalarda akademik olarak ilgili alanlarda eğitim verip ülkelerinde bizlerin temsilcileri ve kardeşlerimiz olarak ülkelerine uğurluyoruz.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, öğrencilerin TÖMER’de genel olarak A seviyesinde Türkçeyi öğrendiğini, 08 Ocak 2020 Çarşamba günü seviye belirleme sınavına girecekleri, daha sonraki aşamalarda ise bir sonraki seviye olan B ve C seviyelerinde Türkçe öğreneceklerini ifade etti.



Haber Tarihi : 07.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER