10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı Gerçekleştirildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü nedeniyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) anma töreni düzenlendi. 

 

Gerçekleştirilen anma törenine, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Kadir Özköse, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Enis Baha Biçer, dekanlar, müdürler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

 

Tören, Ata’ya Saygı Yürüyüşü ile başladı. Daire Başkanlıkları Binası önünden törenin yapılacağı 4 Eylül Kültür Merkezi’ne kadar yüründü.

 

Ardından 4 Eylül Kültür Merkezi’nde Atatürk’ü Anma Töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Atatürk” konulu kısa film gösterildi. 

 

Programın devamında ise Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Dede “Mustafa Kemal’i Anmak ve Anlamak Üzerine” adlı konferansı gerçekleştirdi. Konferansın ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Dede’ye teşekkür belgesi verdi.

 

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal’i Anma Programı, Ata’ya Saygı Koşusu ile devam etti. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve öğrencilerimizin yarıştığı Ata’ya Saygı Koşusu’nda kızlar ve erkekler ayrı kategorilerde yarıştılar. 

 

Yarışmaların ardından ödül töreni düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş ile dekanlar verdi.

 

Kadınlar kategorisinde dereceye giren sporcular
1-Duygu Sarıkaya
2-Elif Şura Özdemir
3-Elif Yıldız

 

Erkekler kategorisinde dereceye giren sporcular
1-Mikail Kaya
2-Alperen Kavak
3-Mehmet Tunç



Haber Tarihi : 10.11.2022

AYLARA GÖRE HABERLER