Atatürk ve Cumhuriyet Konferansı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Atatürkçü Düşünce Kulübü ve Girişimcilik Kulübü tarafından "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, Âşık Veysel MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nevzat Balıkçıoğlu, konuşmacı Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi Bölümü Öğr. Gör. Abbas Özfırat, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmacı Öğr. Gör. Abbas Özfırat konuşmasında Atatürk'ün gençliğe hitabesine değinerek, ''Osmanlı'nın son döneminde 1800'lerden itibaren Avrupa başta olmak üzere İngiltere tarafından Türk düşmanlığı ortaya çıktı. Avrupalı Osmanlı'ya başaramazsın dedi, Türklük kazandı." dedi.

Atatürk'ün Türk Milliyetçiliğine yön ve şekil verdiğini söyleyen Özfırat, “Kalem olmadan kılıç hiçbir şey ifade etmez.” ifadesini kullandı.

Haber Tarihi : 06.01.2020