Rektörümüzün Kınama Mesajı


Yeni Zelanda Christchruch’teki Nur Camisi’ne yapılan menfur saldırıda çok sayıda Müslüman katledilmiştir. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen insanlık dışı saldırı, İslam ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı işaret etmektedir. 

Hoşgörü dini İslam, tüm münasebetlerinde akılcı ve ölçülü olmayı, düşmanlık yerine dostluk ve sevgi bağlarının kurulmasını, öfke, hiddet, intikam veya öç yerine yumuşak huyluluğu, kötülük yerine ihsanı ön plana çıkarmayı tavsiye ederken, bugün hoşgörü anlayışına sahip Müslümanlara yapılan bu insanlık dışı saldırı dünya barışını bozmaktan başka bir işlevi olmayacaktır. 

Bu saldırı Avrupa’da, Amerika’da ve Kudüs’te kaygı verici seviyelere yükselen İslam düşmanlığı daha önce de yaşanan “Benim gibi düşünmeyenin, benim gibi inanmayanın hayat hakkı yoktur.” düşüncesindeki haçlı zihniyetinin ürünüdür. 

Kardeşlik, adalet ve barış dini olan İslam Dini ’ne mensup Müslümanlara yapılan saldırılar, terörizmden beslenenlerin son planıdır. Çatışmalardan, kandan ve kavgadan menfaat sağlayanlara set çekilmeli ve İslam düşmanı ırkçı ve faşist saldırılar derhâl durdurulmalıdır. 

Bütün insanlık için barışın ve huzurun en güçlü mekânları olan camilere yapılan ve ardında ırkçılık barındıran tüm vahşi saldırıları şiddetle lanetliyorum. 

Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum.


Prof. Dr. Alim YILDIZ
                                                                                                                                                       Rektör

 



Haber Tarihi : 15.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER