Mimarlık Fakültesinin İlk Mezunları Abla Kardeş

Mimarlık Fakültemizde okuyan iki kardeş okulu dereceyle bitirdi.

Mimarlık Fakültemiz ilk mezunlarını bu yıl verdi ve iki kız kardeş ilk iki dereceyi paylaştı.

2012 yılında başka bir üniversitenin Mimarlık Fakültesi’ni kazanan Esra Şahin bir yıl İngilizce eğitimini aldıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne geçiş yaptı. 2013 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni kazanan kız kardeşi Seda Şahin ile aynı sınıfta okuma şansını yakalayan abla Esra Şahin dört yılın sonunda bölüm birincisi olarak mezun oldu.

Mimarlık Fakültesini birincilikle bitiren Esra Şahin yaptığı açıklamada, “2013 yılında Mimarlık Fakültemize buraya geçiş yaptım. Bir sene hazırlık okumuştum, dışarıda kardeşimle aynı sınıfa düştük, aramızda çok az fark var. Çok zor bir dönemden geçirdik. Aynı zamanda çalışma hayatı da bizi yıprattı ama çok şeyler de kattı. Dersler yorucu olsa da sonucunun güzel olacağını ben hiç düşünmedim çünkü sonunu düşünen kahraman olamaz diye düşünüyorum. Sadece üstüme düşen sorumlulukları yerine getirdim. Böyle bir sonuç beklemiyordum. Ben bölüm birincisi oldum, kardeşim bölüm ikincisi oldu. Aynı evde böyle bir başarıyı hesap etmemiştik, zaten hesap olsa belki olmazdı. İnşallah bana, kardeşime ve diğer arkadaşlarıma hayırlı olur.” dedi.

Mimarlık Fakültesini ikincilikle bitiren kız kardeşi Seda Şahin ise, “Aynı şeyleri söyleyeceğim, sonuçta kardeşiz. Birbirimize çok katkımız oldu tabii ki. Zaman zaman kavgalarımız da oldu. Çok destek de olduk birbirimize. Biz ikimiz de beklemiyorduk aslında, ama bu derece bize çok destek olacak. Herkese başarılar diliyorum. Ablam hem yolda hem de fakültede birinci oldu.” ifadelerini kullandı.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch KANAL 58 

www.youtube.com/watch VİZYON 58



Haber Tarihi : 22.06.2017

AYLARA GÖRE HABERLER