ANKABİGG Girişimcilik

Cumhuriyet Teknokent ve Ankara Üniversitesi Teknokent iş birliği ile ‘Fikirleriniz AnkaBİGG ile Kanıtlansın’ isimli bilgilendirme programı düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Mercan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sivas İl Müdürü Tanzer Erdem, KUSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Yunis Torun, Ankara Üniversitesi Teknoloji Ticaret Ofisi’nden Eren Özmen, Girişimcilik Uzman Yardımcısı Cansu Kabasakal, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

 

AnkaBİGG hakkında bilgi veren Eren Özmen, “BİGG’in geneline baktığımız zaman daha önce 2019 yılında Sanayi Bakanlığı tarafından ‘Teknogirişim’ adı ile verilen bir destek. Türkiye’de OECD’nin iyi uygulamalar konusunda örnek gösterdiği yegâne destek programımız. Çünkü girişimci olmaya da uygun kişilere gerekli sermaye desteğini yüzde 100 hibe olarak veriyor. 200 bin liralık yüzde 100’lük hibeyi aslında size şahıs olarak başvurmanız durumunda veriyor ve şirketleşmeyi daha sonra yapmanızı bekliyor. Eğer bir fikriniz varsa, programa başvuruyorsunuz, herhangi bir ücret ödemeden, TÜBİTAK tarafından değerlendiriliyorsunuz ve destek kararı çıktından sonra şirketinizi kurarak desteğinizi alıyorsunuz. Desteklenen gider kalemlerine baktığımız zaman, öncelikli olarak personel giderleri, makine-tesisat alımları gibi çeşitli altyapı ihtiyaçlarınız, projeniz için kullanmanız gereken malzeme alımları, projenizin çeşitli isteklerini yerine getirmek için yapmanız gereken hizmet alımlarını ve seyahat hizmetleri destekleniyor.” dedi.

 

Destek programına kimlerin başvurabileceği konusunda bilgi veren Özmen, “3 tip başvuru adayı var; lisans, yüksek lisans, doktora mezuniyetinin üzerinden 10 yıl geçmemiş mezun olan herkes. Aynı zamanda lisans ve yüksek lisans öğrencileri ek başvuru yapabiliyor. Bir de bölümlerinden son bir yıl içerisinde mezun olabilir belgesi alan herkes başvuru gerçekleştirebilir. AnkaBİGG Programından destek almanın iki alt koşulu var; biri, herhangi bir şirketin ortaklık yapısında bulunmamak. Çünkü BİGG’in açılımın baktığımızda şunu görüyoruz ‘Bireysel Genç Girişimcilik Desteği’ olarak belirtiliyor. Buradaki genç tabiri yaşın genç olmasından öte girişimcilik tarihinin genç olması anlamı taşıyor. Dolayısıyla sizden devam eden girişimcilik faaliyetini hâlihazırda devam ettirmemeniz bekleniyor. Bir diğeri ise daha önce Teknogirişim ve BİGG programlarından yararlanmamış olmak gerekiyor.” diye belirtti.

 

Cumhuriyet Teknokent ve Ankara TTO iş birliği ile “Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme - Sağlık ve İyi Yaşam” başlıkları altında girişimcilere 200 Bin TL hibe fırsatı BİGG etkinliği kapsamında başvuru süreci ve aşamaları konusunda katılımcılara bilgi verildi.



Haber Tarihi : 10.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER