Rektörümüzün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutluyoruz.


Yüce Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu bütün olumsuz şartlara rağmen Gazi Mustafa Kemal liderliğinde İstiklal Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış ve merhum Mehmet Akif’in ifadesiyle “Ezelden beri hür yaşamış milletimizin” ebede kadar da hür yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış dileklerimizi bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Dünyanın neresinde olursa olsun çocuklar barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü bir ortamda yaşamalıdırlar. Onların kargaşa ve kaos ortamından uzak bir şekilde yaşamaları bizlerin asli görevidir.


Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; eleştiren, sorgulayan, akli melekelerini kullanan, özgüven sahibi, donanımlı, girişimci, değerlerine bağlı olarak yetiştirilmelerini sağlamak sorumluluğumuzdur.


Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Meclisimizin kahraman üyelerini, tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yılını, Milletimizin geleceği olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.


Prof. Dr. Alim Yıldız

Rektör



Haber Tarihi : 23.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER