“Niçin Felsefe?”

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından Dünya Felsefe Günü Etkinlikleri kapsamında “Niçin Felsefe?” isimli panel düzenlendi.

 

Panele Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı ve Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Taşkın, dekanlar, müdürler, panelistler Prof. Dr. Yıldız Karagöz Yeke, Prof. Dr. Ali Utku, Prof. Dr. Lokman Çilingir, Doç. Dr. Hasan Aydın, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açış konuşmaları yapıldı.

 

İlk olarak kürsüye gelen Rektör Yardımcısı ve Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Taşkın, UNESCO tarafından 2000 yılında kasım ayının üçüncü perşembe gününün Dünya Felsefe Günü olarak kutlanmasının felsefenin tanıtılması adına çok güzel bir adım olduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Taşkın, “Biz felsefeyi hem elitlerin ve derin düşünenlerin, mütefekkirlerin işi olduğu gibi aynı zamanda hayatın içinden, hayatın bir parçası olarak görüyorum. Bilerek söylüyorum; ilkokuldan başlamak üzere, felsefenin misyonunun tanıtılması, liselerde, üniversitelerde, devletin ilgili kademelerinde hak ettiği yankıyı bulmasına katkı olacağı düşüncesiyle biz bu etkinliklere bütün gücümüzle katılmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında gelecek yıl Dünya Felsefe Günü Etkinliğini daha kapsamlı yapmak istediklerini kaydederek, “Edebiyat, felsefe gibi bazı bilim dalları televizyon dizilerinde kötü gösteriliyor. Felsefe tarihten bu yana toplumları geliştiren, düşüncenin topluma anlatılmasında önemli bir rol oynuyor.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının ardından Rektörümüz panelistler Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Yıldız Karagöz Yeke, Prof. Dr. Ali Utku, Prof. Dr. Lokman Çilingir, Doç. Dr. Hasan Aydın’a programa katkılarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verdi.

 

Belgelerin verilmesinin sonrasında konferansa geçildi.

 

Felsefenin gündelik hayatın her alanında yer aldığının altını çizen panelistler felsefe tarihi ve filozofların düşünceleriyle ilgili sunumlarını yaptılar.



Haber Tarihi : 25.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER