Hastanemizde Organ Bağışıyla 7 kişiye Umut Oldu

Beyin kanaması nedeniyle Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve hayatını kaybeden Y. I.’ nın bağışlanan organları, 4 ilde nakil bekleyen 7 hastaya umut oldu.

Y. I. Rahatsızlanması sonucu üniversitemiz hastanesine kaldırılmış ancak beyin kanaması geçirmesi ile Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nde yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşmişti.

Aile ile ilgili personelin görüşmesi sonucunda Y.I.’nın organlarının bağışlanması yönünde verilen karar neticesinde Türkiye Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi'nin yönlendirmesiyle Samsun'dan bir ekip geldi.

Gelen ekip tarafından gerçekleştirilen 5 saatlik operasyonla I.’ nın kalp, karaciğer, dalak, böbrek ve korneaları alındı. Organlar, nakil bekleyen hastalar için İstanbul, Ankara, Samsun ve Erzurum'a gönderildi.

Haber Tarihi : 02.05.2019