İlimizde İlk Defa Yapılan Bir Teknikle Üniversitemiz Hastanesinde Bir Başarılı Ameliyat Daha

Ordu’da yaşayan 62 yaşındaki Mustafa Belen, geçen yıl beyin kanaması tanısıyla Üniversitemiz Hastanesinde ameliyata alındı.

Üniversitemiz Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Anjiyografi ünitesinde beyin damarında baloncuk saptanan ve kapalı yöntemle damar içi yoldan beyin damarına koil embolizasyon yapılan hasta 62 yaşındaki Mustafa Belen, bir yıl sonra yapılan kontrollerde beyinde tekrar baloncuk oluşumuna rastlandı.

Yeniden dolum izlenmesi üzerine 09.11.2017 günü kapalı yöntemle baloncuk endovasküler olarak beyin damarına akım çevirici stent yerleştirilerek başarılı bir tedavi gerçekleştirildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Radyoloji Anabilim Dalı Doktoru Dr. Bülent Yıldız yaptığı açıklamada, “Daha önce hastamız Üniversitemiz Hastanesinde kapalı yöntemle koil embolizasyon uygulaması yapıldı ve taburcu edildi. Bir yılın ardından yapılan kontroller sonrası beyninde tekrar bir baloncuk oluşumuna rastlanan hastamıza kapalı yöntemle yapılan beyin ameliyatında akım çevirici stent yerleştirildi” dedi.

Dr. Yıldız, ilimizde beyin damarına akım çevirici stent yerleştirilen ilk hastamız olarak kayıtlara geçmiştir diyerek, “Bu büyük operasyonun Üniversitemizde gerçekleşmesinde başta Beyin Cerrahisi olmak üzere Anestezi Ana Bilim dallarının çok önemli katkıları olmuştur. Bize verdikleri destek için başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız olmak üzere Başhekimliğimize ve Dekanlığımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 13.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER