“Bir Sosyal Sorumluluk Tasarımı Olarak Geri Dönüşüm”

Yürütücülüğünü Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Şadiye Tek'in yaptığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES programı kapsamında desteklenen “Bir Sosyal Sorumluluk Tasarımı Olarak Geri Dönüşüm” adlı proje Üniversitemizde dört fakültede uygulanmaya başladı.

Proje kapsamında Edebiyat, Eğitim, Mühendislik ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine kâğıt, plastik ve metal atıklar için ayrı ayrı olmak üzere yaklaşık 230 adet geri dönüşüm kutusu yerleştirildi ve asılan afişlerle bilgilendirme yapıldı. 

Bu proje ile üniversiteli gençlerde geri dönüşüm farkındalığı oluşturmayı amaçladığını belirten Arş. Gör. Şadiye Tek, "Projemizin çıkış noktası hedeflediğimiz geri dönüşüm farkındalığını grafik tasarım sanatının etkisiyle yapmaktı. Biz projemizde geri dönüşümün önemine vurgu yapan ve ince mesajlar vererek tasarlanan, tamamen özgün grafik tasarım ürünleriyle geri dönüşüm kutularını bir araya getirdik. Bu son derece estetik görünümlü, tasarımlı geri dönüşüm kutularıyla ve afişlerimizle üniversite öğrencilerinin dikkatini çekerek geri dönüşüm farkındalıklarını artırmayı hedefledik. Geri dönüşüm kutularını hem dersliklerin olduğu hem de personel ofislerinin bulunduğu koridorlara ve çöp kovalarının yakınlarına koyarak öğrenci ve personelin kâğıt ve ambalaj atıklarını çöpe atmak yerine geri dönüşüme kazandırmalarını sağlamaya çalıştık.” dedi.

 

Haberin videosu için tıklayınız.(SRT)



Haber Tarihi : 09.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER