Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu’ndan 6 Oyun

Üniversitemiz personelinin ve öğrencilerinin oluşturduğu Tiyatro Topluluğu tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 6 tiyatro oyunu 8 gösterimle sahnelendi.


Gemerek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kanak’ın koordinatörlüğünde hazırlanan oyunlar izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı.


‘Fermanlı Deli Hazretleri’


Üniversitemiz akademik ve idari personelinin oyunculuğunu yaptığı ‘Fermanlı Deli Hazretleri’ Atatürk Kültür Merkezi’nin ardından ikinci gösterimini Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.


Müsahipzade Celal’in kaleme aldığı bir Osmanlı dönemi komedisi olan ‘Fermanlı Deli Hazretleri’, müzikli ve danslı oyununda Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde İstanbul’da dönemin sadrazamı Mustafa Paşa’nın vekilharç kâtibi Musa Efendi, Padişah’ın fermanı ile darağacına asılır. Asıldığı ağaç ağırlığına dayanamaz ve Musa Efendi düşer. Tesadüfen ölümden kurtulan Musa Efendi o an delirir. Bir süre tımarhanede kalan Musa Efendi delileri eğlendirmek için muskalar yazar. Tesadüfen delilerden biri iyileşince, herkes derdine çare bulması için Musa Efendi'ye gelmeye başlar. Musa Efendi’nin adı artık halk arasında ‘Fermanlı Deli Hazretleri’ olarak anılır ve her derde çare bulduğuna inanıldığı işlenir.


'GMetodu'


Merkezi Amfi’de gösterimi yapılan Gmetodu oyunu izleyicilerden tam not aldı.


Jordi Galceran’ın yazıp Beliz Coşar tarafından Türkçeye çevrilen Gmetodu (Grönholm Metodu) oyunda acımasız iş dünyasının yeniden tanımladığı "profesyonellik" ve "fedakârlık" kavramlarını sorgularken, insanların zaaflarının bu mücadeledeki yerini kara bir komedi içinde sunuyor.


Ayrıca Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu tarafından 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Acıklı Güldürü (2 gösterim), Haybeden Gerçek Üstü Aşk, Picasso Lütfen, Oyunun Adı Kül Kedisi oyunları sahnelendi.



Haber Tarihi : 14.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER