İİBF Akademik Kurul Toplantısı Rektörümüzün Katılımıyla Gerçekleştirildi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İİBF Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İİBF Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, fakülte yönetimi ve akademisyenler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan akademik kurul toplantısında konuşan Dekan Prof. Dr. Adem Doğan İİBF’de şu an itibarıyla İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Çalışma Yönetimi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Yönetim Bilişim Sistemleri, Ekonometri, Uluslararası Yicaret ve Lojistik, Bankacılık ve Finans olmak üzere dokuz bölüm olduğunu ve toplam 5 bine yakın öğrencinin eğitim aldığını ifade etti.

 

Prof. Dr. Doğan, “Fakültemize yapılan akademik kadro desteğine bakıldığında göreve başladığınızdan bugüne fakültemize 8’i profesör, 8’i doçent, 15’i doktor öğretim üyesi ve 9’u da araştırma görevlisi olarak toplamda 40 adet akademik kadro tahsisinin yapıldığı görülmektedir. Bu yıl yapılan büyük onarımla fakültemizin tüm derslikleri ve dersliklerin bulunduğu koridorlar tabandan tavana yenilendi.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise akademik kurul toplantılarının yapılan çalışmaları görmek adına önemli olduğunu vurguladı.

 

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Yıldız daha önce yaşanan kadro sıkıntısının alınan kadrolarla aşıldığını fakat norm dışı kadronun engel teşkil ettiğini anlatarak, “İİBF’de 92 akademisyenimiz var, 4 araştırma görevlimiz de doktorasını bitirip kadro bekliyorlar. Daha önceden kadrolarda sıkıntı çekiyorduk, bu yıl aldığımız kadrolarla birlikte rahatladık fakat burada da önümüze başka bir engel çıktı; o da norm dışı meselesi. YÖK’ün bize bildirdiği şey şu bir fakülte yedi kişi iki katı on dört kişi olur diyor on beşinciyi veremezsiniz. Bölüm olarak üç kişi iki katı altı kişi yedinciyi veremezsiniz. Birçok fakültemizde daha önceden kurulmuş oturmuş fakültelerimizde bu sorunlarla karşılaşıyoruz.” diye konuştu.

 

Rektörümüz Yıldız son olarak şunları kaydetti:

“Planımız doktorasını bitirmiş bir araştırma görevlisi arkadaşımızın doktor öğretim üyeliğini alması, doçentliği gelenin doçentliğini alması, profesörlüğü gelenin profesörlüğünü alması. 80 kişilik norm dışı kabul edildi. Bildiğim kadarıyla başka üniversitelerden 80 kişilik bir norm dışı çıkmadı. Ama yine ısrar edeceğiz. Altı kişi ile bir bölümü idare etmeniz mümkün değildir. Yedi veya on dört kişi ile bir fakülteyi yönetebilmeniz mümkün değildir. Büyük şehirlerdeki yoğunluğu azaltmak için yeni kurulan üniversitelere gidilmesi için böyle bir şey düşünüldü herhâlde ama bunun bir şekilde çözülmesi gerek.”

 

Toplantının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekiler tadilatı yapılan dersliklerde ve koridorlarda incelemelerde bulundu.

 



Haber Tarihi : 22.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER