Yıldızdağı Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Hizmete Açıldı

Türkiye’de sadece iki yerde olan Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ikincisi Üniversitemiz bünyesinde açıldı. 


Üniversitemizin şehrimize armağanı niteliği taşıyan, hem kış turizmi için hem de spor faaliyetlerinde kullanılabilecek olan Yıldızdağı Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YİSBAM) Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekilerin katılımıyla görücüye çıktı.

Hizmete giren merkezde incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız yaptığı açıklamada, “Merkezimiz hizmete girmiştir. 54 yataklı bir otelimiz var ve ileride irtifa merkezimizin ihtiyaçları giderilerek sporcularımıza hizmet verecektir. Sivas halkı da buradan yararlanabilecektir.” dedi.

Yüksek rakımın sporcuların performansına etkisi üzerine yapılan birçok araştırmada sporcuların hazırlık süreçlerinde yapmış oldukları yükselti antrenman deniz seviyesindeki performansı ve dayanıklılığı artırıcı yönde büyük etkisi olmaktadır. 

Bu kapsamda, birçok millî takımımızın, tesis ve imkân yokluğu nedeniyle fizyolojik ve performans testlerini yurt dışındaki tesislerde kamp yaptığı gerçeğini göz önünde bulunduran Üniversitemiz, Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi sayesinde bu eksiği gidermeyi amaçlıyor. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sağlanacak hem de sporcularımızın zaman kaybına engel olunacak.

Merkezimizde 54 yataklı otel, yemek salonları, lobi, derslikler, konferans salonu, kayak ve dağcılık odası, sauna, şok havuzu; hayvan, fizyolojik test ve performans laboratuvarları, otopark ile spor alanları bulunuyor.
 
 



Haber Tarihi : 12.02.2019

AYLARA GÖRE HABERLER