Ulusal Zemin Güvenliği Enstitüsü Laboratuvarı Marble 24. Fuarı’nda

Yaya yüzey zemin kaplamalarının kayma risklerinin belirlenmesi ve güvenlik sınıflamasının yapılması konusunda doktora çalışması yapan Sivas Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gültekin Coşkun Cumhuriyet Teknokent’te kurduğu “Ulusal Zemin Güvenliği Enstitüsü”nü İzmir’de düzenlenen 24. Uluslararası Doğal Taş ve Teknoloji Fuarı’nda tanıttı.

 

Öğretim Görevlisi Gültekin Coşkun fuar sonrası yaptığı açıklama da; “Rektörlüğümüzün desteği ile İzmir’de düzenlenen Marble 24. Fuarı’na katıldık. Standımızı birçok kişi ve firma ziyaret etti. Özellikle zemin kaplamalarının kaymazlık özelliklerini belirlenmesi konusunda Üniversitemiz Teknokent’te böyle bir laboratuvarın olmasının oldukça önemli olduğunu ifade ettiler. Daha gelişmiş üniversitelerde yok iken Üniversitemizde bulunmasının oldukça sevindirici olduğunu ifade eden katılımcılar, yapmış olduğumuz çalışmalarımızı, laboratuvar bünyesinde ne gibi test ve ölçüler yaptığımızı incelediler. Birçok doğal taş firması, ihracatları için gerekli olan testleri laboratuvarımızda yaptırmak istediklerini ifade ettiler. Doğal taş üreticilerinin bir kısmı daha öne bazı test ve ölçümler için yurt dışına malzeme gönderdiklerini ancak bu ölçümlerin Üniversitemizde yapılmasını öğrendiklerinde çok sevindiklerini belirttiler.” dedi.

 

Standa gelen ziyaretçilerin oldukça ilgisini çektiğini ifade eden Coşkun, “Bu da bizim bu laboratuvarı kurmakla ne derece doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi akademik çalışmalar ve özellikle doktora çalışmalarının ekonomiye katkı sağlaması ve akademisyenlerin sanayi iş birliği içerisinde olmaları gerekmektedir. Ben de bunu kendime ilke edinen biri olarak hem Cumhuriyet Üniversitemizin hem de Cumhuriyet Teknokent’te kurulan ‘Ulusal Zemin Güvenliği Enstitüsü’ laboratuvarını en iyi şekilde tanıttığımızı düşünüyorum. Ayrıca standımıza yabancı ziyaretçilerde geldi ve gezdiler. Burada hem Üniversitemizi hem de laboratuvarımızı tanıttık. ”dedi



Haber Tarihi : 25.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER