Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın Miraç Kandili Mesajı

Miraç, Hz. Peygamber’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya götürülmesi oradan da semaya, İlahî huzura yükseltilmesini ifade eder. Hz. Peygamber, Recep ayının 27. gecesine rastlayan bu gecede ümmeti sevindiren birçok müjde ile dönmüştür. Miraç, Şemseddin Sivasi’nin;


“Senden özge kimse basmadı kadem
Bu makama ey nebiyy-i muhterem” 


beytiyle veciz bir şekilde bahsettiği gibi Allah Teala’nın yalnızca Hz. Peygamber’e bahşettiği bir mucizedir. Hz. Peygamber’e Hakk katından yapılan bu ihsandan ümmet de nasiplenmiştir. Niyazımız, böylesine kıymetli bir gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmektir.  


Bu yıl Miraç Kandili’ne Kahramanmaraş merkezli olup on ilimizi etkileyen depremlerin acısı ile girmekteyiz. Bir yandan kandile ulaşmanın heyecanını yaşarken diğer yandan hayatını kaybeden, yaralanan, maddi-manevi zarar gören kardeşlerimizin hüznünü taşıyoruz. Depremin yaşandığı daha ilk günden itibaren devletimizin tüm kurumları gibi kurumumuz da depremzede kardeşlerimizin yanında olmuştur, olmaya devam etmektedir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesi olarak tüm imkanlarımızla o bölge için seferber olup yaraları sarma adına elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu elim hadise sonrasında milletimiz tek yürek olmuş omuz omuza kardeşlik örneği  göstermiştir. Kandiller de birlik, beraberlik ve kardeşliğin zirvede yaşandığı müstesna gün ve gecelerdir. Vakit her zamankinden daha çok dayanışma, kenetlenme ve dua vaktidir. Duaların daha çok icabet olunduğu günlerden olan kandil günlerini bu anlamda fırsat bilerek Rabb’imizden hayırlar temenni ediyoruz. Biliyoruz ki her zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Rabb’imiz bizleri her türlü afetten, görünür görünmez kaza ve belalardan muhafaza eylesin.


Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Depremde vefat eden kardeşlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, afetin rahmete tebdil olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
 



Haber Tarihi : 17.02.2023

AYLARA GÖRE HABERLER