Üniversitemiz 9’uncu Sivas Tanıtım Günlerinde

Sivas’ın yöresel lezzetlerinin, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı 9’uncu Sivas Günleri Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başladı.


Açılışa Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, milletvekilleri, iş adamları ve sanayiciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festival kapsamında Sivas’a ait birçok yöresel lezzet alanda kurulan stantlarda sergilendi.


Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Sivas tanıtım günlerinin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Sivas ülkemizin önemli tarihini kültürünü ve medeniyeti içinde barındıran köklü bir geçmişe sahip tarihi bir şehirdir. Sivas’ın en önemli değerlerinden biri olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak böyle bir etkinlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  Bu gün burada Sivas’ın bütün değerleriyle tanıtıldığı bu güzel etkinliğin açılışını gerçekleştiriyoruz.  Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.


Sivas’ın çok köklü bir medeniyete sahip olduğunu kültürel ve yöresel lezzetleriyle insanlara aktarılmasının kentin tanıtımı için çok büyük önem taşıdığını belirten Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Yüz binler 3 gün içinde Sivas’ın tarihiyle, kültürüyle, medeniyet değerleriyle buluşacak. Tüm hemşehrilerimizi, İstanbullu dostlarımızı, komşularımızı Sivas’ı tanımaya davet ediyoruz. Sivas’ı gurbetteki Sivaslıların ayağına taşımış olduk. Yöresel ürünlerimizin yüzde 95’i Sivas merkez ve köylerinden geldi. Köftemizden, dönerimize kadar fasulyemizden turşumuza kadar tarladan bahçeden çıkan ne mamül varsa ki yüzde yüzü de organik 3 gün boyunca burada pazarlanmış olacak” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi.



Haber Tarihi : 28.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER