Suriyeli Öğrencimizden Ülkemize Övgü: Türkiye’ye Âşığım

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi 31’inci dönem mezuniyeti dolayısıyla gerçekleştirilen törende Fakülte 2’ncisi, Kimya Mühendisliği Bölüm 1’ncisi Suriyeli Abdallah Algherbawı’nın “Türkiye’ye Âşığım!” sözleri törene damga vurdu. Ülkemize övgüler yağdıran Algherbawı’nın törene katılamayan ailesine söylediği, “Hiç merak etmeyin; benim burada büyük bir ailem var.” sözleri salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı.


Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi 2018-2019 eğitim-öğretim mezuniyeti dolayısıyla tören düzenlendi. 4 Eylül Kültür Merkezi Keykâvus Salonu’nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı.


Programın açış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, Mühendislik Fakültesi ve bölümler hakkında bilgi vererek fakültenin bilimi önceleyen bir anlayışla hareket ettiğini, millî ve manevi değerlere sahip çıktığını, üniversite-şehir iş birliğini artıracak çalışmalar yaptığını anlattı.


Mühendislik mesleğinin önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Mühendislik Fakültemiz, kuruluş açısından düşündüğümüz zaman 35 yılın üzerinde ve binlerce mezun verdiğimiz önemli fakültelerimizden bir tanesidir. Son dönemde bütün ülkede olduğu gibi Üniversitemizde de Mühendislik Fakültesi öğrenci sayısında azalmalar olduğunu görüyoruz. Bunu gidermeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yurt dışından öğrenciler getirmeye çalışıyoruz. Yüksek lisans ve doktora için de öğrenciler getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bunları sağlayacağız. Bundan sonra gittiniz yerlerde, aldığınız görevlerde başarılı olacaksınız ve arkanızda 45 yıllık Cumhuriyet Üniversitesi’nin diploması olacak. Sizlerin başarısını duydukça onurlanıp gururlanacağız.” diye konuştu.


Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölüm 1’ncisi Suriyeli Abdallah Algherbawı ise “Ailemizden, kendimizden ve zamandan fedakârlık ettik. Bundan sonra Türkiye daha da yücelsin diye fedakârlık yapmaya devam edeceğiz. Bize engel olabilecek hiçbir şey yoktur. Çünkü yolumuza çıkan taşları birer engel değil onları amaçlarımıza ulaştıran köprünün birer parçaları olarak görmemizi sağlayan yönetim kadromuz var. Bu vesile ile Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız başta olmak üzere bütün akademisyenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


“Buraya benim mutluluğumu tamamlamak için gelemeyen aileme buradan seslenerek siz yanımda bedensel olarak olamadınız, ruhsal olarak hep yanımdaydınız. Hiç merak etmeyin; benim burada büyük bir ailem var. Son olarak kendim ve bütün yabancı öğrenciler adına Türkiye’ye ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Diğer ülkeler kapılarını yüzlerimize kapatırken siz kapatmadınız. Türkiye her zaman zalimlerin cehennemi, mazlumların cenneti oldu ve olmaya da devam edecektir.” şeklinde konuştu.


“Huzuru, başarıyı, mutluluğu hayat bize vermez gayretimizle, çabalarımızla bizim hayattan onları almamız gerekmektedir. Dolayısı ile mezun olmak hiç kolay değil. Hele ki bölümü birincilik ile tamamlamak çok zordur. Bütün dünyayı kucaklayan Türkiye’nin yeni nesli olarak artık bizler varız. Türkiye’ye yakışır bir mühendis olmak için çok fedakârlık ettik.” diyerek konuşmasını sürdüren Algherbawı’nın sözleri salona gurur dolu anlar yaşattı.


“Ben Türkiye’ye hayranım, Türkiye’ye âşığım. Biz de mezun olduktan sonra Türkiye’nin gelişimi ve kalkınması için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.”


Makine Mühendisliği bölüm ikincisi Abdullah Algal zorlu bir eğitim sürecinden sonra mezuniyete katılmaktan dolayı gururlu olduğunu söyledi.


Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Acar ise çok anlamlı bir gün yaşadıklarını belirtirken mezun olan öğrencileri tebrik etti.


Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları ile plaket verildi.


Mühendislik Fakültesi’nin mezuniyet töreniyle birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenleri sona ermiş oldu. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarı dolu, mutlu ve sağlıklı yarınlar diliyor, ailelerini tebrik ediyoruz.

 



Haber Tarihi : 12.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER