3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi Üniversitemizde Yapılacak

 Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik Kaplıcalarının şifalı suları ile ‘doktor balıklar’ olarak bilinen Balıklı Kaplıca başta olmak üzere Sivas'ın termal alanlarda gerçekleştirdiği tedavilerini uluslararası 5 kıta, 52 ülkeden katılımın sağlanacağı ‘3. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’ gerçekleştirilecek.

 

3. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’nin kamuoyuna tanıtılması için zirve ile ilgili Sivas Valiliği Hasan Canpolat Toplantı salonunda Valimiz Davut Gül'ün başkanlığında tanıtım toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıya Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ile Türkiye Sağlık Turizmi Gelişme Konseyi Başkanı Emin Çakmak katıldı.

 

Sivas’ın mevcutta olan potansiyelinin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtarak, bu işle ilgilenen, bu işe yatırım yapan firmaları Sivas'a getirmek istediklerini, bunun yanında özellikle Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik Kaplıcaları ile Balıklı Kaplıca'nın vitrine çıkacağını belirten Gül, "Bunların dışında da Sivas'ın çeşitli özellikleri var. Nedir bunlar? Anadolu'da güneşi en iyi alan yerlerden bir tanesiyiz. Havamız nemli değil. Toprağımızda bulunan mineraller çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Bunlar da sadece yetmiyor. Son 10 yılda yapılan tesislerimizle beraber 3 yıldız ve üzerinde 20 tane otele sahibiz. Sıcak Çermik'te dünya standartlarında otellerimiz oldu. Balıklı Kaplıca'mız belirli bir yere geldi. Havaalanımız uluslararası uçuşlara da hizmet edebilecek çok kaliteli, çok güzel bir havaalanı. Bölünmüş yollarımız yine aynı şekilde. Bunun yanında hızlı trenimiz 2019 yılında geliyor. Mutfağımız, restorasyonu yapılan binalarımız, kurumlarımız, musikimiz Sivas'a ayrı bir zenginlik katıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı vardı; yerel ekonominin canlandırılması. Burada birlikte iş yapma kültürünü de göstererek her kurum işin ucundan tutarak, yerel ekonominin canlandırılmasını arzuluyoruz. Bu Sivas tarihindeki en büyük organizasyon. Bunun sonucunu 2-3 yıl içinde göreceğiz. Buradaki tecrübelerimizle inşallah daha iyisini yapacağız." dedi.

 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise zirvenin Sivas için çok önemli olduğunu belirterek, "İnşallah bu zirvenin yansımalarını göreceğiz. Sivas ciddi anlamda termal turizm potansiyeline sahip. Tabi ki tarihi yerlerimizde bundan etkilenecektir. Bu zirve Sivas'a yeni bir ivme kazandıracaktır. Sivas'ın turizmi ve tanıtımı adına büyük bir fırsat." diye konuştu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız da Sivas'ın tarihi özellikleri kadar, termal ve coğrafi özellikleri yönünde de önemli değerlere sahip olduğunu söyleyerek, "Bazen biz bunun farkına varmıyoruz. Son yıllarda turizmde bir çeşitlilik oluştu. Bu zirve beraberinde çok birçok şeyi getirecek. Sağlık için gelen insanlar tarihi ve diğer yerleri de gezecek ve böylelikle Sivas'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağız." şeklinde konuştu.

 

Sivas ve bölgesi için çok önemli bir zirve gerçekleştirdiklerini kaydeden Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın; ‘Artık tıp turizmi yeterince tanıtıldı biraz da termal turizme ağırlık verelim.’ talimatını aldığımız günden yana hemen kolları sıvadık ve termal turizm potansiyelimizi uluslararası tanıtmak üzere ilk zirvemizi 2012 yılında Afyon'da gerçekleştirdik. Daha sonra ikinci gelişmekte olan bölgemiz Pamukkale bölgesinde 3 yıllık alt yapı çalışmasını tamamladıktan sonra geçtiğimiz yıl ikinci zirvemizi gerçekleştirdik. Bu sene ocak ayında Sivas'a yapmış olduğum ziyarette bölgenin hazır olduğunu gördük. Sayın valimizin katkılarıyla da mayıs ayında ilk danışma kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. 3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi'ni 27-30 Eylül tarihileri arasında Sivas'ta gerçekleştirmeye karar verdik." dedi.

 

9 aylık hazırlık süreciyle birlikte 52 hedef ülke belirlediklerini kaydeden Çakmak, "52 ülkeden toplam 256 alım heyetini davet ettik. Bunun yanı sıra her ülkeden tanınmış sağlık köşe yazarı geliyor. 15 ülkeden medya temsilcileri katılıyor. Büyük kısmı buradan canlı yayın yapacak. 50’ye yakın sağlık acentesi burada olacak. Her inen uçaktan kafilelerimiz olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde bölgenin ve şehrimizin tanıtımı için hep birlikte hareket edeceğiz. Zirveden sonra tanıtım etkinliklerimiz 2,5 yıl devam edecek." şeklinde konuştu.

 

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise zirvenin ilimize hayırlı olmasını diledi.



Haber Tarihi : 27.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER