Üniversitemizde Son Mezuniyet Töreni

Diş Hekimliği Fakültesi 18. Dönem mezunları için tören düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Sivas Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Fatih Uçar, öğretim elemanları ile öğrenciler ve aileleri katıldı.


Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.


Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu yaptığı açış konuşmasında, “Fakültemiz 1996-1997 yılında yirmi bir öğrenciyle eğitime başlamıştır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ise dört yüz seksen iki öğrenci eğitim görmektedir. Bizler vatana millete hizmet yolunda atılabilecek her türlü adımı atmaya çalışarak fakültemizi hep bir adım öteye taşımaya özen gösteriyoruz. Şehit-Gazi ve Gazi yakınlarımız, kimsesiz çocuklarımız, huzurevlerinde kalan yaşlılarımız, emniyet mensuplarımız, bölge yatılı okullarında okuyan çocuklarımızı ve gerek kredi yurtlar kurumunda kalan öğrencilerimizi fakültemizde ağırlayarak tüm ağız diş sağlığı gereksinimlerini hassasiyetle ve özveriyle yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Allah bizlere güç verdikçe ihtiyacı olan her bireye ulaşabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl 18. dönem mezunlarımızı verdiğimizden dolayı çok mutluyum. Diş Hekimliği Fakültesi olarak amacımız çağdaş, dürüst, etik değerlere ve insan haklarına saygılı tam donanımlı birer diş hekimi yetiştirmektir.” dedi.


Sivas Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Fatih Uçar yaptığı konuşmada, “Genç meslektaşlarımız mezun oldular. Önlerinde yeni bir süreç ve bambaşka yollar var. Bir kısım arkadaşlar kamuda ağız diş sağlığı merkezlerinde, bir kısmı üniversitelerde akademisyen ve uzmanlık için çalışacaklar diğer bir kısım arkadaşlarımız da özel muayenehanelerde çalışmalarını sürdürecekler. Hepimiz özellikle toplum ağız diş sağlığını iyileştirmek için çaba göstereceğiz. Her dalda olduğu gibi mesleğimizde de ileri teknolojiyi ve yeni teknikleri her zaman takip edip eğitimimizi her zaman devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise “Mezuniyet törenleri, mezun olan öğrencilerimiz adına ve aileleri adına önemli bir gündür. Bizim için bir önemi daha var. Acaba biz mezun öğrencilerimizi yeterince yetiştirebildik mi? Biz evet diyoruz, gönülden evet diyoruz. Çünkü iki yıldır Rektörlük görevini yaptığım Üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültemizde çok güzel şeylerin yapıldığını gördüm. Hocalarıma ve genç arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Diş Hekimliği Fakültemiz Türkiye’de örnek çalışmalar yaptı. Örneğin ‘15 Temmuz Şehitleri Aile Kliniği’ni öncelikle Diş Hekimliği Fakültemizde açtık. Bu klinikte şehre bağlı bütün ilçeler köyler dâhil ve şehir merkezi olmak üzere şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınlarının tamamını biz muayene ettik. Bu çalışmamız da Türkiye de örnek çalışma oldu. Yine bizi sevindirecek şeylerden birisi de şu, mezun olan arkadaşlarımız gittikleri yerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mezunuyum diyebiliyorlarsa ve gittikleri yerde güzel çalışmalarla örnek gösterilebiliyorlarsa bizim de en büyük sevincimiz bu olacaktır. Bunda da kuşkum yok, görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerdir.” ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, fakülte birincisi Dt. Fevzettin Kalkan’a belge ve hediyelerini verdi.


Program diploma ve ödüllerin dağıtılmasının ardından mezunlarımızın keplerini fırlatılması ile sona erdi.



Haber Tarihi : 23.07.2018

AYLARA GÖRE HABERLER