Makedonya Cumhurbaşkanından Rektörümüze Mektup

 Fahri Doktora unvanı için Üniversitemize gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a, kendisine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı duygularını ifade eden bir mektup yazdı.

 

Şehrimizde ve üniversitemizde çeşitli etkinliklerle ülkemizin misafirperver yaklaşımını ve köklü devlet geleneğinin bir göstergesi olarak güzel şekilde ağırlanmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden Makedonya Cumhurbaşkanı Ekselansları Gjorge Ivanov, Rektörümüze yolladığı mektubunda, “Ülkeme dönüşümde, şahsıma ve heyetime göstermiş olduğunuz sıcak ve samimi karşılama ile misafirperverliğinize içten şükranlarımı sunmak isterim. Aynı zamanda bana Fahri Doktora unvanı vermekle onurlandırdığınız için teşekkürlerimi ifade etmeme lütfen izin verin. Misafirliğim kısa sürdü ancak Üniversiteniz bende çok derin ve olumlu izlenimler bıraktı. Eminim ki bu ziyaret, ortaklaşa projelerle Cumhuriyet Üniversitesi ile Makedonya Cumhuriyeti’nin Yüksek Öğrenim Kurumları arasında akademik iş birliğini derinleştirmenin yollarının açılmasına vesile olacaktır. “ dedi. 

 

Mektubunun devamında Üniversitemizin Makedonya’da bulunan çeşitli üniversitelerle iş birliği yapmasını arzu ettiğini ve üniversite yönetimimizi ülkesine davet ettiği ifade eden Ekselansları İvanov, “Makedonya Cumhuriyeti’nin çeşitli üniversitelerinden öğrenci ve hocaların Cumhuriyet Üniversitesindeki kampüsün canlı ve ilham kaynağı havasını birebir hissedeceklerini umarım. Son olarak, bir kez daha şükranlarımı arz edip, Makedonya Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeniz için davetimi yinelememe ve en derin saygılarımı sunmama lütfen izin veriniz.” dedi.

 

Makedonya Cumhurbaşkanı Ekselansları Gjorge İvanon’un mektubundan dolayı hem şehrimiz hem üniversitemiz adına mutluluğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “ Uluslararası ilişkiler alanında yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Makedonya Cumhurbaşkanı Ekselansları Gjorge İvanon’u Fahri Doktora Unvanı verilmesi sebebiyle Üniversitemizde ve şehrimizde ağırlamıştık. Bu ağırlama esnasında Sultanşehir Sivas’ın köklü tarihi ve kültürü ile yoğurulmuş misafirperver yaklaşımından memnun olan sayın Cumhurbaşkanından bir teşekkür mektubu aldık. Üniversitemiz ve şehrimiz adına onure olduğumuz mektubunda bizleri de ülkesinde misafir etmek istediğini belirten Cumhurbaşkanına teşekkür ederim. İnşallah biz de hem Cumhurbaşkanının davetine icabet etmek hem de Makedonya’daki üniversitelerle iş birliğimizi artırarak bilimsel alanda karşılıklı alışveriş yapmak üzere önümüzdeki süreçte Makedonya ziyaretinde bulunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 27.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER