Üniversitemiz Bahar Şenliği Mehteran Yürüyüşüyle Başladı

Üniversitemiz Bahar Şenliği, mehteran takımı eşliğinde düzenlenen yürüyüşle başladı. 


Merkezi Uluslararası İlişkiler Ofisi önünde başlayan yürüyüşe Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Marşlar eşliğindeki yürüyüş, etkinliklerin yapılacağı Taha Akgül Spor Salonu'nda sona erdi. Buradaki etkinliğe Sivas Valimiz Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, birkaç yıldır bahar şenliğinin yapılmadığını hatırlatarak, "Bu sene bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şenlikler bugünden itibaren başlayarak Perşembe günü akşamına kadar devam edecek. İnşallah memnun olacağınız bir hafta olur. Hayırlı olsun. İnşallah gelecek yıllarda bunu daha da renklendirerek devam ettiririz." diye konuştu. 

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin bu tür programların önemine değinerek, “Gelecek yıl bahar şenliklerini üniversitemizle beraber yapmak taraftarıyım. Sayın Rektörümle bu konuyu gelecek yıllarda istişare edip şehir-üniversite işbirliğini bir adım öteye taşımalıyız.” diye belirtti.

Valimiz Salih Ayhan, "Hayat hep ders çalışmaktan ibaret değildir. Sürekli sınav da değildir. Bunların stresini azaltmak için çeşitli aktivite ve etkinliklere katılmak gerekir. Üniversitenin evrensel ruhunu bir arada yaşamanın ruhunu yaşamamız lazım. Bahar şenlikleri bütün öğrencilerin temel faaliyetlerinden bir tanesidir. Üniversitemizin bundan mahrum kalmaması, buna ön ayak olması, güzel bir program hazırlaması takdire şayandır. Birçok farklı etkinliği bir arada bahar şenliklerinde yapılmasını sağlayan Sayın Rektör hocama teşekkür ediyorum." dedi. 

Konuşmaların ardından öğrencilere etli pilav ve ayran ikram edildi. İkramın sonrasında öğrenci etkinliklerine geçildi.

İlk olarak Kadın ve Erkek Halk Oyunları ekipleri Sivas yöresine ait halk oyunlarını oynadılar. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerimiz halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler.

Daha sonrasında ise öğrenci gruplarının verdiği rock konserine geçildi



Haber Tarihi : 15.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER