Araştırma Görevlilerine Yabancı Dil Kursu

Üniversitemiz, akademisyenlerinin kendilerini daha ileri seviyeye taşımaları, eğitim kalitemizin artırılması ve alanlarında uluslararası yetkinliklerinin güçlenmesi adına bir çalışmaya daha imza atıyor.

Bu amaçla, akademisyenlerimizin ikinci bir dil ile birlikte Almanca, Fransızca, Çince, Korece, Rusça, Farsça, İspanyolca, Arapça ve İtalyanca gibi üçüncü bir dil öğrenmeleri için kapsamlı çalışma başlatıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın başkanlığında Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Dış İlişkiler Birimi Başkanı (Eğitim Fakültesi Dekanı ) Prof. Dr. Ali Aksu ve Araştırma Görevlilerimiz katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Biz istiyoruz ki Üniversitemizde çeşitli yabancı dilleri bilen öğretim elemanlarımız olsun, araştırma görevlilerimiz olsun. Çünkü yabancı dil sizler için de bizler için de aynıydı, zor bir dönemeç. Bunun içinde sizlere farklı dilleri öğretmeye yönelik bir çalışma içerisine gireceğiz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Araştarma görevlisi arkadaşlarımıza İngilizcenin yanı sıra farklı bir dil daha öğrenmeleri konusunda çalışmalarımız var. Araştırma görevlileri 5’er 10’ar kişilik sınıflarda istedikleri dilin eğitimlerini alsınlar. Daha sonra eğitimin bitiminin ardından da ilgili ülkeye gönderelim, kendilerini pratikte de geliştirsinler.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Yüksek lisansa başlayan bir arkadaşımız, örneğin İspanyolca öğrenirse ileride İspanyolca ile ilgili bilimsel yazılar ve makaleler yazabilir. Girişimlerimiz başladı, yabancı hocalar alacağız. Aldığımız yabancı hocaların görevleri sizlere dil öğretmek de olacak. 10 kişiyi geçmeyen özel sınıflarda 2 dönem bu eğitimleri verdireceğiz. Kurs bitiminde ise ilgili ülkelere göndereceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından araştırma görevlilerinin sıkıntılarını da dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bundan sonra sık sık sizlerle bir araya gelerek araştırma ve bilim adına hep birlikte çalışacağız.” dedi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ve araştırma görevlileri arasında soru cevap eşliğinde devam etti.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

https://www.youtube.com/watch?v=-kkiZJ8EbU4 VİZYON 58 



Haber Tarihi : 12.06.2017

AYLARA GÖRE HABERLER