Akademisyenlerimizden “Mustafa Kemal'in Gözünden Cumhuriyet; Cumhuriyet'in Gözünden Atatürk” Kitabı

 Rektörlüğümüz, Üniversitemiz akademisyenlerinin Atatürk hakkındaki duygu ve düşüncelerini ihtiva eden "Mustafa Kemal'in Gözünden Cumhuriyet; Cumhuriyet'in Gözünden Atatürk" adlı eseri hazırlatarak vefatının 80. yıl dönümü töreninde ücretsiz olarak dağıttı

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümü nedeniyle Üniversitemizde gerçekleştirilen törenden sonra dağıtımı yapılan kitap hakkında bilgi veren kitabın editörlerinden Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taner Çifçi, “Elimizde bulundurduğumuz bu kitap Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesi olarak Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönemi dolayısıyla Türkiye üniversiteleri içerisinde bir ilk çalışma. Çalışma içerik olarak Cumhuriyet Üniversitesinde çalışan Profesör, Doçent, Dr. Öğretim üyesi, Araştırma Görevlisi gibi unvanlara sahip öğretim elemanlarının Atatürk’ü nasıl gördüklerini dört soruyla açığa çıkarıyor. En sevdikleri yönü, en sevdiği sözü, benim gözümden Atatürk ve en sevdiği fotoğrafı diye dört farklı yönüyle anlatmaları isteniyor. Bu tercihleri biz Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş’ın desteğiyle, Atatürk İlkeleri ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yüksel’le birlikte yaptık. Bu Türk üniversitelerinde bir ilk oluyor. Devamının geleceğini düşünüyoruz. Bu anlamda başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız olmak üzere bütün hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Vefatının 80. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmadığımızı bu vesileyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak göstermiş olduk.” dedi.

 

Üniversitemizde görev yapan akademisyenlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki duygu ve düşüncelerini ortaya koyduğu kitabın ortaya çıkışı hakkında bilgi veren kitabın editörlerinden Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yüksel yaptığı açıklamada, “Biz bu kitap için önce arkadaşlarımızla çeşitli toplantılar yaptık. Böyle bir eserin eksikliğini sadece bizim kurumumuzda değil, tüm Türkiye’de hemen her kurumda böyle bir eserin olmadığını fark ettik. Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar neticesinde böyle bir eserin vücuda getirilebileceği kanaati bizlerde hasıl oldu. Biz bundan sonra akademik personelimizin gözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ü resmetmeye çalıştık. Bu resmin ortaya çıkmasında bizlere yardımcı olan, bu eserin vücut bulmasına imkan sağlayan, zemin hazırlayan bütün akademisyenlerimize tek tek teşekkür ediyoruz. Bu eser Türkiye de bir ilk olma niteliği göstermekte. Bizim ümidimiz bu eserin örnek alınarak diğer eserlerin vücuda getirilebilmesi. Eserin ilk fikir olarak ortaya çıkmasından bugün bir kitap olarak elimize ulaşmasına kadar geçen süreçte başta Araştırma Görevlisi Okan Güven olmak üzere kitabın editörlüğünü birlikte yaptığımız Doç. Dr. Taner Çifçi Hocamıza, bizim bu fikirlerimizin hayata geçirilmesi aşamasında her türlü yardımını gördüğümüz sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş’a, gerek yayın aşamasında gerek basım aşamasında bütün kütüphane ve matbaa çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum .” dedi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninden sonra katılımcılara dağıtılan kitap büyük ilgi gördü.



Haber Tarihi : 10.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER