Rektörümüz Genç Şair ve Yazar Adaylarını Ağırladı

 Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden gelen genç şair ve yazar adayı öğrencileri misafir etti.

 

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından organize edilen “Kültür Gezileri” kapsamında ülkemizin birçok şehrine gezi düzenleyerek şehirlerin tarihî ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi edinen, Ankara, Ankara Yıldırım Beyazıt, Karamanoğlu Mehmetbey, Gazi, Hacettepe, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi gibi üniversitelerden geziye dâhil olan öğrenciler Rektörümüzü ziyaret ettiler.

 

Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu’nda sohbet havasında gerçekleşen ziyarette Rektörümüz misafirlere ilk olarak Üniversitemizle ilgili bilgiler verdi. Daha sonra Sivas’ın önemli şahsiyetlerini anlatan Rektörümüz Yıldız, Sivas’ın jeopolitik konumuna da değindi.

 

Rektörümüz, “Anadolu’da 2 kilit nokta var. Doğu’da Sivas, batıda Afyonkarahisar. Doğudan gelen ordular eğer Sivas’ı geçmişse Anadolu’da büyük tehlike çıkmıştır. Mesela Selçuklu’nun yıkılmasına sebep olan Kösedağ Savaşı burada Suşehri ile Zara arasındaki Kösedağ’da yapılmış, Selçuklu ordusu yenildikten sonra Anadolu işgal edilmiştir. Yine Timur geldiğinde Sivas Kalesi’ni almış ondan sonra Ankara Savaşı’nda Yıldırım Beyazıt’ı esir almıştır. Batıda da Afyonkarahisar’dır. Bütün yollar oraya çıkar, oradan dağılır. Şu an yol güzergâhı biraz değişti ama Sivas yine o konumunu devam ettiriyor.” ifadelerini kullandı.

 

Sorulan soruları da cevaplayan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ‘Nasıl bir gençlik tasavvur ediyorsunuz?’ sorusuna Necip Fazıl’ın Gençliğe Hitabesinde tarif ettiği gençlik gibi bir gençlik hayalinin olduğunu söyleyerek, “Geldiği yeri unutmayan, değerlerini unutmayan bir gençlik. Bunun için de öğrencilerin mutlaka sizler gibi üniversite okurken bir kulüpte görev almasını istiyoruz. Bir sanat dalı, spor dalı olur. Öğrencilerin mutlaka bu işlerin içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunlar insanları yetiştirir.” dedi.

 

Sözlerini öğrencilik yıllarında yaptıkları çalışmaları anlatarak sürdüren Rektörümüz şunları kaydetti:

“Öğrencilikte bazen farkına varmıyoruz ama öğrencilik bizim geleceğimizi etkiliyor. Okuduğunuz alan ne olursa olsun ilgilendiğiniz bir alan olursa daha sonra okuduğunuz alana rağmen ilgilendiğiniz alanda çok şey öğrendiğinizi görebiliyorsunuz. Hayatınızı değiştirebiliyor.”

 

Rektörümüzün konuklara edebî çalışmalarla ilgili tavsiyeler de bulunmasının ardından ziyaret sona erdi.

 



Haber Tarihi : 08.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER