Macaristan Büyükelçisi’nden Rektör Yıldız’a Ziyaret

A Millî Takımımızla Macaristan Millî Takımı arasında yapılan UEFA Uluslar B Ligi 3’üncü grup karşılaşması için Sivas’a gelen Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti. 

 

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette Büyükelçi Matis ilk olarak ziyaretin anısına Rektörlük Şeref Defteri’ni imzaladı. Macar Büyükelçinin Türkçe konuşması dikkat çekti.

 

Samimi bir havada gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yıldız, Sivas ve Üniversitemiz hakkında bilgiler vererek, “Sivas tarihî bir şehir. Selçuklu ve Osmanlı döneminde önemli bir merkezdi. Ayrıca Cumhuriyet’in de kurulduğu bir şehir. Mustafa Kemal Atatürk 108 gün Sivas’ta kalmış. Sivas, doğuyu batıya güneyi kuzeye bağlayan yol güzergâhında olan bir şehir. Üniversitemiz de 1974 yılında kurulmuş bir üniversite.  Üniversitemizde şu anda 50 bine yakın öğrencimiz var. 18 fakülte, 14 meslek yüksekokulu, 4 yüksekokul, 1 konservatuvar ve 4 enstitümüz var. Ayrıca yaklaşık 5 bin personelimiz var. Pandemiden dolayı mart ayından beri uzaktan eğitim veriyoruz. Dün yine senato toplantısını yaptık, bu sene yine uzaktan eğitim vermeye karar verdik.  Artık bahar döneminde pandeminin seyri değişirse yüz yüze eğitim yapmak istiyoruz. Üniversitemizin kampüs alanı çok geniş bir alan; Türkiye’deki yerleşke bakımından üç-dört üniversiteden birisiyiz. 23 bin kişilik yurt kapasitesi olan bir üniversiteyiz.” dedi.

 

Sivas’tan olmaktan mutlu olduğunu belirten Büyükelçi Matis ise, “Millî Takımımızın gideceği yerleri gezdim. Her şey güzel çok güzel olmuş. Akşam saatlerinde havalimanına gittik, Millî takımımız geldi. Sivas’ın tarihî mekânlarını gezdim. Yemek kültürüne çok büyük önem verdiğimden dolayı Sivas’ın yöresel yemeklerinin tadına baktım. Sivas’ta çok iyi ve güzel zaman geçiriyorum. Sivas’ın yöneticileri ve insanları bize çok yakın ilgi ve alaka gösteriyorlar, dost gibi davranıyorlar. Onun için çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 04.09.2020

AYLARA GÖRE HABERLER