Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı’nda İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Üniversitemiz Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yemekhanede görev yapan personelimize yönelik iş sağlığı ve güvenliği, hijyen konularını içeren seminer düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Sivas Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Uzmanlarından Özgül Benli, “Hijyen ne demek? Hijyen sağlıklı yaşam için bedeni, çevreyi temiz tutmak ve hastalıklardan korumak için uygulaması gereken önlemlerin tümüdür. Şimdi temizlik ile hijyen arasında ilişki kurarsak hijyenin büyük boyutunu temizlik ilgilendiriyor. Kişisel temizlik dediğimiz zaman genel vücut temizliği (banyo), tırnak temizliği, saç temizliği, ayak temizliği, yüz temizliği ve özel bölgelerin temizliği gibi uygulamaları ele almamız gerekiyor. Tabii ki temizlik sadece kişisel temizlik uygulamalarından da ibaret değil, bunların yanında çevre temizliğini de ele almamız gerekir. Çevre temizliğine gelecek olursak suların temizliği, atıkların bertaraf edilmesi, çalışılan ortamların temizliği, yaşam alanlarının temizliği gibi uygulamaları ele alabiliriz.” Şeklinde konuştu.

 

Seminer kapsamında 6331 sayılı İş Sağlığı Kanunu, 28145 sayılı Gıda Hijyeni Yönetmeliği gibi konularda çalışanların sorumlulukları ve yükümlülükleri anlatıldı. 



Haber Tarihi : 07.06.2018

AYLARA GÖRE HABERLER