LAKEV Ödülleri Sahiplerini Buldu

Üniversitemiz ve Lütfi Abay Kültür ve Eğitim Vakfı (LAKEV) iş birliğiyle bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla düzenlenen 3. Bilimsel Araştırma ve Yayın Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu.

 

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, LAKEV Kurucu Başkanı Lütfi Abay ile çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Anadolu irfanının bize öğrettiği şeylerden birisi de insana kıymet vermektir. İnsan bizim için önemlidir. İnsanımızın, değerlerimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor.  Lütfi Abay Ağabey üniversitemize daha önce yurt yaptırmış, ödüller vermiş, şehrimizde anaokulundan liseye bir külliye yapan büyüğümüz. Ben huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. İstanbul’da Sivaslılar gününde bir araya geldiğimizde Lütfi Ağabey şunu söylemişti; ‘İmkânı olanlar vermenin büyük mutluluğunu öğrenseler hiçbir zaman bunu bırakamazlar.’ Kendisi bu düşünce ile aynı şekilde hayır işleri yapıyor. Ben huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Kendisinden Üniversitemize daha büyük yardımlar bekliyorum; bir Hukuk Fakültesi binası olur herhâlde. Bu sene 3 sahada ödül alan hocalarımızı tebrik ediyorum. Yıllardır zaten Lütfi Ağabey fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanında bu ödülü veriyor. Lütfi Ağabey gibi büyüklerimizin sayısının çoğalması temennisiyle, hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.” dedi.

 

Öz geçmişinin okunması ve Lütfi Abay konulu sinevizyon gösteriminin ardından LAKEV Bilimsel Araştırma ve Yayın Teşvik Ödülleri’nin yapılması fikrinin nasıl ortaya çıktığı anlatan LAKEV Kurucu Başkanı Lütfi Abay, “Bugün inşallah yayın teşvik ödüllerinin üçüncüsünü takdim edeceğiz. Hiç kimse ödül kazanacağım diye çalışmaz. Ama değerli çalışmaları, bir komisyon tarafından değerlendirilir ve bu şekilde taçlandırılırsa tabii ki bundan hem kendileri hem de takip edenler haz alırlar. Bu haz hiçbir zaman maddi değerle ölçülecek bir şey değildir. Ödül, insanın içinde kazandığı bir varlıktır. Bir duygu, dürtü ve kişinin tezahürüdür. Onun için bu ödüllerin maddi değerinden çok teşvik etme ve örnek olma, bir de yapılan çalışmaların gün yüzüne çıkarılma rolünün olduğunu düşünüyorum. Ödül kazanan hocalarımı tebrik ediyorum. İnşallah daha da güzel eserler ortaya koyarlar. Ve şunu da söyleyeyim bu ödüller bu faaliyetlerin hepsi sevgili öğrencilerimiz için. Bu çalışmaların hepsinden öğrencilerimiz istifade edeceklerdir. Bilgi birikimleri yüksek olan hocalardan ders almak başka bir duygudur, başka bir kazanımdır. Bu vesileyle hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum, sevgiler saygılar sunuyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Sosyal Bilimler alanında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Çetin, Sağlık Bilimleri alanında ise Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çetin’e belgeleri ve ödülleri verildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın LAKEV Kurucu Başkanı Lütfi Abay’a günün anısına tablo hediyesinin ardından program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 



Haber Tarihi : 30.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER